Dus toch: W Series officieel omgevallen

De geplaagde vrouwenserie heeft acht maanden na de laatste race toch de handdoek in de ring gegooid. Een poging om fondsen te vinden voor het seizoen van 2023 liep op niets uit.

Dus toch: W Series officieel omgevallen

We hebben er even op moeten wachten, maar het hoge woord is er eindelijk uit bij de W Series. Het kampioenschap heeft acht maanden na de laatste race op het stratencircuit van Singapore dan toch faillissement aangevraagd. Vorig jaar eindigde het seizoen al in teleurstelling nadat het budget opraakte en de rondes op COTA en Mexico City afgelast moesten worden. Hierdoor pakte de Britse Jamie Chadwick voor de derde keer op rij de titel.

Wishful thinking

De directie van W Series hield aan het eind van 2022 de lippen stijf op elkaar over de toekomst van het kampioenschap. CEO Catherine Bond Muir verzekerde de pers er keer op keer van dat nieuwe investeerders gevonden zouden worden en de serie in 2023 hervat zou kunnen worden. Die uitspraken blijken nu echter pure wishful thinking geweest te zijn. W Series is nu namelijk onder curatele gesteld.

Doorstart?

De curatoren werken er uiteraard aan om de W Series in de toekomst alsnog te reanimeren met een frisse geldinjectie. Het bestaansrecht van de serie is inmiddels echter verdwenen door de komst van F1 Academy, een soortgelijk concept dat officieel onder de vleugels van de Formule 1 valt.

Bovendien zijn veel W Series coureurs in de tussentijd al overgestapt. De business case voor een tweede formuleserie voor vrouwen is dus niet bijzonder sterk. Naar alle waarschijnlijkheid zal de W Series niet meer worden dan een oopvallende voetnoot in de autosportgeschiedenis.

Autosport
  • W Series