Wolff haalt uit naar 'acterende' Alonso: 'Hij is goed in drama'

Het Mercedes-opperhoofd kon het acteerwerk van Fernando Alonso in de pits van Montreal niet bepaald waarderen. Na de race stak Toto de draak met het 'drama' dat de Spanjaard probeerde te veroorzaken.

Wolff haalt uit naar 'acterende' Alonso: 'Hij is goed in drama'

Door de snelheid van Max Verstappen (mét vogeltje!) ging in Canada alle aandacht uit naar de strijd tussen Lewis Hamilton en Fernando Alonso. De oude rivalen vochten om de tweede plek nadat Hamilton Alonso wist te pakken bij de start.

Toen de crash van George Russell de safety car naar buiten bracht verplaatste het gevecht zich naar de pitsstraat. De Mercedes kwam nipt voor de Aston Martin terecht, waarna Fernando klaagde dat hij op de rem moest. Een zwaai aan het stuur maakte zijn frustratie nog duidelijker.

Acteerwerk

Alonso's commentaar richting de stewards viel bij Mercedes-chef Toto Wolff niet bepaald in de smaak. De 51-jarige Oostenrijker aapte de acties van Fernando al tijdens de TV-uitzending met gezond sarcasme na. In het persvierkantje na afloop van de race deed hij er nog een schepje bovenop. Alonso is volgens Wolff namelijk een prima dramatisch acteur:

"Het was een beetje drama. Het stuur een beetje schudden en de remmen een beetje aanraken. Hij is daar goed in, de kreten van 'Ik raakte hem bijna!'. Een beetje drama."

Onnodige opvoering

De wedstrijdleiding was het uiteindelijk roerend eens met Toto. Het incident werd onderzocht, maar de stewards konden geen overtredingen vinden. Alonso bleek zijn acteerkunsten bovendien niet nodig te hebben. Niet veel later haalde hij de Mercedes op eigen kracht in bij de laatste chicane. Ondanks zorgen over de remmen gaf Fernando die plek niet meer af.

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team