Formule 1 rouwt om dood Dilano van 't Hoff: 'Bijzonder bedroefd'

De 18-jarige Dilano van 't Hoff is zaterdag om het leven gekomen bij een tragisch ongeval tijdens de tweede race van het Formule Regional European Championship op Spa-Francorchaps. Van 't Hoff hoorde sinds 2021 bij het Nederlandse MP Motorsport-team.

Dilano van 't Hoff

Het team van Van 't Hoff heeft het nieuws bevestigd op social media. "We zijn diep geschokt dat onze coureur Dilano van 't Hoff is overleden. Hij bracht zoveel energie en hoorde bij onze racefamilie sinds 2021", valt er te lezen.

Condoleances

Ook de coureurs in de Formule 1 zijn geschrokken van het noodlottige ongeval van het 18-jarige racetalent. Zo reageert tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen. "Ik ben bijzonder bedroefd om het trieste nieuws te horen over Dilano", schrijft de coureur vanuit Spielberg, waar de Formule 1 is neergestreken voor de Grote Prijs van Oostenrijk.

"Ik wil mijn condoleances overbrengen aan zijn familie en geliefden."

De Spanjaard Carlos Sainz van Ferrari heeft ook gereageerd op het nieuws. "Vreselijk nieuws uit Spa. Zojuist gehoord dat Dilano van 't Hoff is overleden door een zware crash. Het is een immens verdrietige dag voor de gehele autosport en mijn gedachten en condoleance gaan uit naar zijn familie en vrienden." De Brit George Russel deelt 'diep bedroefd' te zijn van het nieuws.

Ook vrijwel alle Formule 1-teams betuigden via statement op social media hun medeleven met de nabestaanden van Van 't Hoff.

De CEO van de Formule 1, Stefano Domenicalo, reageert via het Twitteraccount van de Formule 1 op het verschrikkelijke ongeluk. "Dilano overleed terwijl hij zijn droom najaagde om de top in de autosport te bereiken. Met de complete autosportgemeenschap: onze gedachten zijn bij zijn familie en geliefden."

Spin in de regen

De coureur uit Dordrecht crashte in de tweede race van het Europees kampioenschap Formule Regiona by Alpine. In de regen werd hij na een spin geraakt door een andere auto op de zogeheten Kemmel Straight. Hulp op het circuit mocht helaas niet meer baten.

Formule 1
  • RTL Nieuws, Motorsport.com
  • NL Beeld