McLaren verrast bij kwalificatie Silverstone, Perez stelt teleur

Vanmiddag stond de kwalificatie op Silverstone in Engeland op het programma. Onze eigen Max Verstappen was wederom het snelst en start morgen vanaf pole position. Op nummer twee en drie eindigde vandaag een ijzersterk McLaren-duo.

Lando Norris

Max Verstappen

Max Verstappen heeft vanmiddag tijdens de kwalificatie de eerste startplek gepakt voor de GP van Groot-Brittannië morgen. Het ging echter niet vanzelf voor de coureur. De verschillen waren minimaal en het was de hele race spannend. In Q3 ging de Nederlander vol gas en wist hij een voorsprong van 0,2 op te bouwen. "Het was een gestoorde kwalificatie! Hectisch, glad op sommige plekken, maar we hebben onze ronden gereden", zegt Verstappen na afloop.

McLaren

Tot zijn grote verrassing, zullen er morgen twee McLaren-bolides achter Max staan aan de start. Lando Norris wist namelijk P2 te pakken en teamgenoot Oscar Piastri P3. Het scheelde niet veel of McLaren had dit keer pole gepakt. "Verstappen verpest altijd alles", grapte Norris dan ook na afloop. Met een grote glimlach op zijn gezicht, want hij start op de tweede plaats. Well done!

Perez

Voor Sergio Pérez was het een teleurstellende kwalificatie vandaag. De coureur viel in Q1 al uit. Hij start morgen vanaf de 16e plek. Zijn auto was niet opgewassen tegen 'dit soort condities'. "Daar heb ik het lastig mee", aldus Pérez. "Voor nu moet ik morgen kijken wat we gaan doen en maar proberen zo veel mogelijk punten te scoren."

Formule 1
  • Racing News 365
  • NL Beeld