Max Verstappen liet David Coulthard expres schrikken bij pitstop (video)

Bij zijn laatste pitstop in Oostenrijk besloot Max even een lolletje te trappen. De Nederlander spotte F1-reporter en Red Bull-veteraan David Coulthard en besloot de Schot even flink te laten schrikken!

Max Verstappen liet David Coulthard expres schrikken bij pitstop (video)

Na acht overwinningen en twee tweede plaatsen begint de Formule 1 zelfs voor Max Verstappen blijkbaar een beetje saai te worden. Op de Red Bull Ring in Oostenrijk ging de Nederlander twee ronden voor het einde nog een keer naar binnen om met een set zachte Pirelli's de snelste ronde te verbeteren.

Bij zijn outlap had hij zelfs even de tijd om doodleuk zijn banden op te warmen voor de neus van Charles Leclerc, wat een komisch gezicht opleverde.

Verstappen had een rustig dagje in Oostenrijk.

Streek met DC

Max had kennelijk zelfs tijd over om even een streek uit te halen met vriend David Coulthard. De F1 TV/Channel 4 reporter en voormalig F1-coureur stond namelijk langs de kant bij de pitbox van de Nederlander. Verstappen herkende de witte broek en grijze haren van de Schot meteen en besloot veel dichter langs de kant te rijden dan normaal om DC even flink te laten schrikken.

Overcapaciteit

De grap maakte een diepe indruk op Coulthard, maar niet om de redenen die je zou denken. Het feit dat Verstappen op dat moment in de race nog overcapaciteit had om aan pranks te denken was volgens de 13-voudig Grand Prix winnaar buitengewoon bijzonder.

In zijn podcast Formula for Success met voormalig teameigenaar Eddie Jordan sprak DC zijn bewondering uit:

"Hoeveel capaciteit deze gast heeft? Ik zei van, 'hoe wist je dat ik het was'. Max zei:'er is maar een kerel met een witte broek en wit haar die in de pits zou gaan staan!"

Formule 1
  • Red Bull Content Pool