Recordbrekend: Trofee Red Bull Racing sneuvelt wéér (video)

Zo is te zien op een video die het team deelt na afloop van de race op Spa

red bull racing

Waar Lando Norris zich vorige week schuldig maakte aan het slopen van de trofee van Max Verstappen in Boedapest, neemt Red Bull Racing na de overwinning op Spa het heft in eigen hand.

Trofee nummer twee...

Op een video, gedeeld door Red Bull Racing, is te zien dat een van de bokalen sneuvelt in het feestgedruis na afloop van de Belgische Grand Prix. Het gaat mis als het pitbord naar voren valt op het moment dat champagne wordt ontkurkt en de teamleden beginnen te rennen. De oplettende kijker ziet ook hoe Helmut Marko zich ontfermt over de overige twee trofeeën. Op een tweede video is te zien dat deze trofee een stuk gemakkelijker op te bouwen was dan het keramieken kunstwerk van vorige week.

Duur grapje

Vorige week, na de Grand Prix van Hongarije, zorgde de 'party trick' van Lando Norris ervoor dat de prijs van Verstappen het niet overleefde. En dat bleek een duur grapje. Die beker was namelijk met de hand gemaakt en beschilderd en kostte omgerekend zo'n €40.000. Deze week hoeft de prijzenkast van Max er niet onder te lijden. De beker die sneuvelt in België is namelijk de constructeursprijs en niet de bokaal van de coureur zelf.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool