Gesloopte trofee Max Verstappen was handgemaakt en kostte €40.000

De podiumceremonie op de Hungaroring liep een beetje in de papieren. De traditionele feestviermethode van Lando Norris zorgde er onbedoeld voor dat de peperdure winnaarstrofee in duigen viel.

Gesloopte trofee Max Verstappen was handgemaakt en kostte €40.000

Na een tweede P2 in twee races had Lando Norris gisteren een groot feest te vieren. De Brit paste meteen zijn gepatenteerde party trick toe: in plaats van met de fles Ferrari te schudden sloeg hij met de bodem op het podium om de spray op gang te krijgen.

Lando sloeg echter zo hard dat de trofee van Max Verstappen door de trilling omviel en aan stukken geslagen werd. Gelukkig konden de beide heren er hartelijk om lachen.

15 miljoen

Bij Hongaarse porseleinmakers Herendi Porcelanmanufaktura konden ze waarschijnlijk niet delen in de meligheid. De uniek trofee werd door het bedrijf namelijk met de hand gemaakt en beschilderd, een proces dat ongeveer een half jaar in beslag genomen heeft. Het prijskaartje voor dat alles was ongeveer 15 miljoen Hongaarse forinten, wat uitkomt op rond de 40.000 euro.

Foutje, bedankt

Ondanks het vele werk en de tijd die in de trofee is gaan zitten is het ding niet bepaald onvervangbaar. Hongaarse F1-journalist Sándor Mészáros liet via Twitter weten dat Herendi voorbereid is op mogelijke brokken.

Max kan dus een vervangende trofee (en een excuusbriefje van Lando) verwachten. Het zal de Nederlander echter verder niet zoveel interesseren. Er komen ongetwijfeld nog een hoop meer bekers, medailles en plaketten bij in Milton Keynes.

Formule 1
  • Formula 1