Dit is de speciale helm van Verstappen voor de Dutch GP

De nieuwe helm van Max Verstappen is gepresenteerd.

max verstappen

Ook dit jaar racet Max Verstappen weer met een speciale helm tijdens de Ducht Grand Prix op Zandvoort. De coureur heeft de helm zojuist onthuld en is geïnspireerd op de Nederlandse vlag.

'Geweldig resultaat'

De helm, die werd onthuld op de website van Verstappen, is voorzien van de kenmerkende leeuw, met daarachter de Nederlandse driekleur. De vormgeving blijft daarmee vergelijkbaar met de andere helmen van de Nederlander, maar met een speciale twist voor de Nederlandse Grand Prix.

In een video die ter ere van de helm is gepubliceerd, legt de coureur zelf uit waarom er voor dit design is gekozen. "We hebben weer een nieuwe helm", begint hij nuchter. "Zoals je ziet is de helm aardig Nederlands. Bovenop zie je de vlag met de leeuw. De ene kant van de helm is blauw en de andere kant is rood. Aan de achterkant komen de kleuren samen. Het is een geweldig resultaat. Ik hoop dat 'ie er goed uitziet op de baan en hoop vooral dat jullie hem mooi vinden."

Helmwissels

Sinds Sebastian Vettel in 2011 maar liefst zestien keer van ontwerp veranderde, wisselen coureurs regelmatig van helm tijdens een seizoen. Met name voor 'thuisraces' en andere speciale gelegenheden trekken de coureurs allerlei opvallende designs uit de kast. Vorig jaar bracht Max op Zandvoort een ode aan zijn vader Jos Verstappen. Hij racete toen met een helm die nagenoeg hetzelfde was als die van zijn vader. Mick Schumacher bracht vorig jaar een vergelijkbare ode aan zijn vader Michael.

Verstappen sloot vorig jaar het seizoen af met een gouden helm ter ere van het binnenhalen van zijn tweede kampioenschap.

Formule 1
  • NLBeeld