Red Bull snapt niet waarom concurrentie DRS-voordeel niet snapt: 'geen groot mysterie'

Volgens de technisch directeur van het team is het allemaal niet zo moeilijk.

red bull racing

Het blijft voor de concurrentie van Red Bull Racing een onmogelijke puzzel om op te lossen: waarom heeft het Oostenrijkse team zoveel DRS-voordeel. Toch is het volgens technisch directeur Pierre Waché allemaal niet zo ingewikkeld. De directeur zegt tegen Motorsport.com dan ook dat het team verbaasd is dat het andere teams niet lukt om het te ontdekken.

Geen groot mysterie

Met twaalf races achter de rug en nog dertien races te gaan zijn zowel het coureurs- als constructeurskampioenschap eigenlijk al beslist. Red Bull Racing heeft zo'n enorme voorsprong op de concurrentie dat ze het hele seizoen onverslaanbaar zijn gebleken. Dit ligt aan een hele hoop factoren, maar het enorme voordeel dat het team heeft van de DRS speelt hierin zeker mee. Alle andere teams zijn dan ook bezig met het verder ontwikkelen van de auto, zodat hij meer in de buurt komt van de Red Bull. Toch komen ze er stuk voor stuk achter dat het niet zo makkelijk is om de auto stabiel te houden met de hoeveelheid downforce waarmee ze te maken krijgen. Ook al laat de Red Bull het soms zo simpel lijken.

Maar volgens technisch directeur Pierre Waché is het ook allemaal niet zo moeilijk. Volgens hem is het geen groot mysterie, zo zegt hij tegen Motorsport.com. "We zijn door de FIA honderden keren gecontroleerd of we een trucje hadden en zelfs nu begrijpen mensen nog niet helemaal waarom op circuits met veel downforce het voordeel verdwijnt. Dat verbaast ons."

DRS-voordeel blijft

Ondertussen hebben andere coureurs de hoop om de twee Red Bulls dit seizoen te verslaan opgegeven. Onder andere Lando Norris, Charles Leclerc en Lewis Hamilton hebben in recente interviews gezegd vooruit te kijken naar het volgende seizoen. Ook McLaren-teambaas Andrea Stella ziet het DRS-voordeel van Red Bull voorlopig nog niet verdwijnen. "Ik denk dat ze met name voordeel halen uit de ervaring met het ontwikkelen van dergelijke configuraties. Dat is nu wel duidelijk geworden. Ik denk dat alle teams nu proberen te kijken wat mogelijk is om ook die kant op te gaan", zegt hij tegen Motorsport.com over de voorsprong van het team.

Formule 1
  • NLBeeld