Dít is volgens Marko de concurrent voor Verstappen tijdens tweede seizoenshelft

Volgens Marko zou dit team de concurrent van Red Bull worden. En dat is niet voor het eerst.

helmut marko

De tweede seizoenshelft staat voor de deur. Het coureurs- en constructeurskampioenschap lijkt al te zijn beslist, maar met de opmars van McLaren, het verrassende Aston Martin, het meedingende Ferrari en de consistent rijdende Hamilton lijkt de strijd om 'best of the rest' nog niet gestreden. Ook Helmut Marko wijst naar een oude concurrent van Verstappen voor de slotfase van het seizoen.

Concurrentie

Motorsport Magazine ging in gesprek met Helmut Marko en vroeg de Oostenrijker om een blik te werpen op de tweede seizoenshelft. Wie de grootste concurrent wordt van Red Bull en Max Verstappen is ook voor Marko lastig te beantwoorden, zo zegt hij: "Als we achter ons naar onze concurrenten kijken, dan is het moeilijk te beoordelen. Ze wisselen elkaar namelijk steeds af. De ene dag is het McLaren, dan Ferrari, vervolgens Aston Martin of Mercedes. Geen van die teams zit constant op de tweede plek achter ons. Dat verklaart waarom het gat in het kampioenschap ook zo groot is."

Toch kan de teamadviseur wel een concurrent aanwijzen: "Statistisch gezien zou Mercedes het eerste team moeten zijn die ons in gevaar kan brengen. Bij McLaren zagen we een stijgende trend, maar we hadden in de laatste race voor de zomerstop meer verwacht, aangezien circuits met snelle bochten hun sterke punt zijn. Ferrari heeft ook wat circuits waarop ze beter zijn, maar tot op heden hebben we ons nog niet bedreigd gevoeld voorafgaand aan een race."

Singapore

Echt spannend is het door de voortdurende Max Verstappen masterclass nog niet geweest, maar vorig jaar ging het voor Verstappen goed mis tijdens de Grand Prix van Singapore. Volgens Marko is dit echter geen reden om te verwachten dat er dit jaar herhaling zou optreden. "Singapore is op het eerste gezicht een beetje zoals Monaco, omdat inhalen erg lastig is. Vorig jaar was Verstappen de snelste in de kwalificatie, maar ging het mis in de kwalificatie toen hij zijn ronde af moest breken en er niet genoeg brandstof aan boord was voor een volgende ronde. Als Max die ronde had afgemaakt, had hij minstens op de eerste rij gestaan. Dit jaar waren we in Monaco goed en tot op heden is onze auto op elke baan tijdens zowel de race als de kwalificatie competitief geweest."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool