Verrassende keuze? Dit is de gedroomde teamgenoot van Verstappen

Verstappen noemt een opvallende naam als er wordt gevraagd naar de samenstelling van zijn droomteam.

max verstappen

Als Max Verstappen dit jaar iets bewijst, is dat hij in principe geen teamgenoot nodig heeft. Ook zonder de punten van Sergio Pérez gaat Red Bull Racing de constructeurstitel binnenslepen. Wanneer de Nederlander door Sky Sports wordt gevraagd zijn gedroomde F1-teamgenoot te benoemen doet hij een opvallende uitspraak.

Verstappen vs Verstappen

In de eerste instantie noemt de Red Bull-rijder een naam van iemand die momenteel bij een ander team op de grid te vinden is: goede vriend en McLaren-coureur Lando Norris. Verstappen laat weten dat de twee onlangs gesproken hebben over de mogelijkheid om teamgenoten te worden: "Maar hij zit contractueel nog lange tijd bij McLaren. We zien wel hoe de toekomst loopt."

Vervolgens wordt hem gevraagd met wie hij het team uit zijn dromen zou vormen: "Als ik mocht kiezen en mensen zou mogen terughalen, dan zou ik voor mijn vader gaan." Hij legt uit: "De carrière van mijn vader had in ieder geval veel potentie. Maar hij weet wat er allemaal verkeerd ging. Het is belangrijk om al op jonge leeftijd de juiste mensen om je heen te hebben. Zij kunnen je in de juiste richting wijzen. Dat is wat hij voor mij deed."

De kneepjes van het vak

De Formule 1-carrière van Jos Verstappen begon in 1994 en eindigde eind 2003. Dit volgde op een carrière waarin veel verkeerd is gelopen. Sinds het eindigen van zijn eigen carrière heeft Verstappen een groot aandeel gehad in de succesvolle loopbaan van zoon Max. Tegen Sky Sports zegt de jonge Verstappen: "Het is een lastige wereld. Maar al vanaf jonge leeftijd bereidde hij mij hier professioneel op voor, zodat ik klaar was voor allerlei scenario's."

Formule 1
  • NLBeeld