Wolff: 'Record Verstappen is alleen relevant voor Wikipedia'

Koning Toto is totaal niet onder de indruk van het record dat Max Verstappen op Monza wist te zetten. De tien overwinningen op rij zijn volgens de Oostenrijker alleen interessant voor de nerds van Wikipedia.

Wolff: 'Record Verstappen is alleen relevant voor Wikipedia'

Max Verstappen is op dit moment simpelweg niet te stoppen. De Red Bull-kopman heeft tot nu toe 12 van de 14 verreden Grand Prix op zijn naam geschreven. Verstappen finishte zelfs nooit lager dan tweede.

Na zijn winst op Monza vestigde hij afgelopen weekend bovendien een nieuw record. Nooit eerder won een coureur tien races op rij. Daarmee verwees de Nederlander zijn voorganger Sebastian Vettel na tien jaar naar de tweede plek. Max vierde de mijlpaal door bij het uitstappen na de race meteen tien vingers op te steken.

Volledig irrelevant

Mercedes-opperhoofd Toto Wolff was echter totaal niet onder de indruk van de prestatie van Max. Ondanks de nadruk die Mercedes vaak legt op de records gezet door en met Sir Lewis Hamilton ziet de Oostenrijker dat soort cijfers als volledig irrelevant. Het interesseert hem totaal niet wie er in de statistieken de boventoon voert:

"We hebben er net over gepraat, voor mij zijn dit soort records volledig irrelevant. Ze waren irrelevant bij onze goede dagen voor Mercedes, ik weet niet hoeveel races we op rij gewonnen hebben en ik wist niet eens dat het bijgehouden werd hoeveel races je wint op rij. Daarom is de vraag aan mij om er commentaar op te leveren een moeilijke, want het speelde in mijn hele leven nooit een rol."

Mercedes viert de titel van 2016.

Niemand leest het

De records laten Toto naar eigen zeggen koud, maar hij kon het niet laten om Verstappen toch een beetje naar beneden te praten. Max heeft het immers makkelijker vanwege het gebrek aan een sterke teamgenoot, zoals bij Mercedes in alle seizoenen kennelijk wel het geval was.

Wolff concludeert de kwestie met de stelling dat records alleen interessant zijn voor de nerds die Wikipedia-tabellen aanvullen. En dat leest toch niemand:

"Onze situatie was misschien een beetje anders anders want we hadden twee jongens die tegen elkaar vochten binnen het team. Ik weet niet of [Verstappen] geeft om het record.

"Het is niet iets dat belangrijk voor mij zou zijn, al die cijfers. Het is voor Wikipedia. Niemand leest dat toch."

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press, Mercedes-AMG Petronas F1 Team