Esteban Ocon pakte lullig record in Oostenrijk

Esteban heeft afgelopen weekend op de Red Bull Ring één van de koningen van de Formule 1 onttroond. De Fransman had het echter liever zonder zijn nieuwe record gedaan...

Esteban Ocon pakt lullig record in Oostenrijk

Esteban Ocon kennen we als een solide rijder met een voorkeur voor het dwarszitten van zijn teamgenoten. Daarbij is de Fransman een van de vier coureurs die in de afgelopen vijf jaar een race wist de winnen in een auto die niet een Red Bull, Mercedes of Ferrari was. Helaas voor Ocon heeft hij er na een moeilijke race op de Red Bull Ring een veel beschamender feitje bij op zijn palmares.

Topscoorder

Esteban werd in de hoofdrace teleurstellend twaalfde, maar daar hield het niet op voor de Alpine-rijder. Na de race werd hij namelijk onbedoeld topscoorder...bij de track limits penalties.

Ocon kreeg van de stewards nog eens 30 seconden extra aangemeten, waardoor hij terugviel naar de veertiende plek. Vanwege een stroom aan straffen voor zijn rivalen viel de schade redelijk mee.

De Maldonator

Door het incasseren van de post-race penalties duwde Esteban onbedoeld een ware legende van de sport van zijn voetstuk. Met vijf penalties in één race is Ocon nu namelijk de man die het record van niemand minder dan Pastor Maldonado verbeterd heeft.

De snelle, maar onberekenbare Venezolaan is nu dus een stukje van van zijn nalatenschap kwijt. De bijzondere overwinning in Spanje elf jaar geleden neemt niemand hem echter af.

Formule 1
  • NL Beeld / Abaca Press / PA Images / Proshots