Esteban Ocon kan niet krikken (video)

Een auto omhoog krikken is toch moeilijker dan het lijkt. Bij een bezoekje aan het RFK Racing NASCAR-team gooide Esteban Ocon tevergeefs zijn hele lichaam in de strijd.

Esteban Ocon kan niet krikken (video)

In de aanloop naar de Grand Prix van Miami gingen de boys van Alpine even langs bij NASCAR-team RFK Racing. De twee organisaties zijn namelijk verbonden via smeermiddelenfabrikant en sponsor Castrol.

Tijdens het uitje kregen Pierre Gasly en Esteban Ocon niet alleen de kans om met een Next Gen stock car te scheuren, maar werden ze ook even onderdeel van de pit crew. Het wisselen van een wiel ging het duo niet al te soepel af.

Het hele lichaam

Bij het oefenen van de bandenwissel was de stock car al even opgekrikt voor de beide heren, maar RFK Racing liet ze niet gaan zonder dat ze zelf een poging deden het loodzware V8 monster omhoog te krijgen. De poging van Ocon zorgde voor hilarische beelden.

De Fransman gooide namelijk zijn hele lichaam in de strijd om de 1451 kilo zware Mustang de lucht in te krijgen. Dat had echter vrijwel geen effect. Ondanks zijn voor een F1-coureur flinke lengte van 1 meter 86 legt Esteban duidelijk bijzonder weinig gewicht op de schaal.

Pierre power

Tot overmaat van ramp ging het de kleinere Pierre Gasly een stuk beter af. Ook bij zijn poging werd echter duidelijk hoeveel kracht (en gewicht) er nodig is om een NASCAR stock car binnen een paar seconden van de grond te krijgen. Bovendien moet de jackman de krik naar de andere kant van de auto slepen om de boel nog eens dunnetjes over te doen.

Respect

De snelheid van de RFK Racing pitcrew maakte al indruk op het Alpine duo voordat ze zelf een poging moesten wagen. Na de kennismaking met de zware krik en forse stock car is het respect voor de monteurs alleen maar toegenomen.