Ocon blij dat Alonso gaat: 'Ik deed 98% van het werk'

Nu hun laatste seizoen samen voorbij is durft Esteban Ocon eindelijk zijn mond open te trekken richting voormalig teamgenoot Fernando Alonso. De Fransman verdedigt zich tegen het commentaar van de Spanjaard met zijn eigen beschuldigingen. Volgens Ocon was Alonso immers maar een luide donder.

Ocon blij dat Alonso gaat: 'Ik deed 98% van het werk'

Een vete tussen Fernando Alonso en Esteban Ocon hing al even in de lucht. Het duo hield het tot voor het einde van het seizoen nog redelijk professioneel, ondanks meerdere aanvaringen op de baan.

In São Paulo had Fernando echter genoeg van het obsessieve verdedigingswerk van zijn teamgenoot, nadat hij de wagen van Ocon twee keer raakte in de Sprint. Na de race stelde Alonso blij te zijn dat hij nog maar één race over had bij Alpine.

Fernando deed niks

Ocon beantwoordde Alonso's commentaar aanvankelijk met teleurstelling en de uitspraak dat hij de tweevoudig wereldkampioen nog steeds respecteert. In zijn moederstaal ging hij tegenover Ouest France echter iets verder. Volgens Esteban voerde Fernando namelijk helemaal niets uit bij Alpine: 98% van het werk kwam namelijk voor zijn rekening. Ocon is dan ook blij dat Alonso vertrekt naar Aston Martin:

"Natuurlijk was ik teleurgesteld door zijn commentaar in de pers en niet intern. We hadden geen gesprekken over maar iets van dat. Ik behoud het respect dat ik heb voor hem. Het is goed dat hij naar Aston Martin gaat en we elk onze eigen weg gaan. Eerlijk gezegd viel 98% van het werk op mijn schouders en 2% op de zijne. Ik deed al het ontwikkelingswerk in de simulator, alle marketingreisjes..."

Good guy Gasly?

Stoffel Vandoorne, Esteban Ocon, Pierre Gasly en Alexander Rossi, Sochi 2016.

Alonso's vervanger is de van AlphaTauri overgekochte Pierre Gasly, iemand wie Ocon bijzonder goed kent. Beide mannen komen immers uit Normandië en groeiden samen op in de kartwereld. Gasly en Ocon werden goede vrienden, maar kregen later in hun carriere toch ruzie. Volgens Pierre kwam dit doordat hij sneller begon te worden dan Ocon. Ondanks die voorgeschiedenis is Esteban er zeker van dat de werkrelatie perfect zal zijn in 2023:

"We kennen elkaar al jaren erg goed. De eerste keer dat hij in een kart reed, was het de mijne. We reden samen op dezelfde circuits, in dezelfde wedstrijden. We hadden een droom: om samen in de Formule 1 te rijden. Dat lukte ons. Ik heb er zin in om te beginnen."

Formule 1
  • BrunoPress