Ocon teleurgesteld in 'onnodig' kritische Alonso  

Esteban betreurt de manier waarop hij en Fernando Alonso uit elkaar zijn gegaan bij Alpine. De Fransman vindt dat Fernando vaak onnodig kritisch was op hem, maar heeft alsnog veel respect voor de tweevoudig wereldkampioen.

Ocon teleurgesteld in 'onnodig' kritische Alonso  

Na een derde stint bij het team uit Enstone gaat Fernando Alonso volgend jaar aan de slag als Sebastian Vettel's vervanger bij Aston Martin.

De inmiddels alweer 41-jarige Spanjaard ontvlucht daarmee de giftige, juridisch incompetente ballentent waarin Alpine de afgelopen jaren is veranderd. Ook komt er een einde aan de moeizame werkrelatie met teamgenoot Esteban Ocon.

Frustraties voor Fernando

Het duo raakte gedurende het seizoen maar al te vaak slaags met elkaar, vaak ten nadele van het team. In Hongarije waren de beide kemphanen zelfs zo druk met elkaar bevechten dat Daniel Ricciardo doodleuk langs ze reed.

Na het zoveelste incident tijdens de de Sprint van de Grand Prix van São Paulo, waarbij Ocon zijn teamgenoot van de baan drong, was voor Alonso de maat vol. Na de race uitte hij zijn frustraties:

"Het is zeker niet ideaal als het je teamgenoot is, maar het is al het hele seizoen een beetje zo [met Ocon]. Het is nog maar één race en dan is het eindelijk voorbij."

Teleurgesteld

Een paar weken na de race heeft Ocon gereageerd op de kritiek van zijn oude teamgenoot. Hij vindt het jammer dat Alonso zich zo hard uitlaat en is teleurgesteld in het commentaar dat hij gedurende het seizoen geleverd heeft. Ondanks alles respecteert Esteban hem alsnog als een legende van de sport:

"Het is geen geheim dat ik teleurgesteld was toen ik zijn uitspraken zag na de race. Er was geen noodzaak voor sommige kritiek die hij heeft geleverd. Maar ik respecteer hem heel erg. Ik zal hem voor altijd respecteren voor wat hij gedaan heeft op de baan al die jaren. Hij is een legende van de sport en dat zal niet veranderen - maar ik was een beetje teleurgesteld."

Woorden vs daden

Ocon's verontwaardiging is opvallend, aangezien de clashes tussen de twee mannen vrijwel altijd begonnen door zijn harde verdedigingswerk. Keer op keer was het juist zijn reactie op aanvallen van Alonso waardoor Alpine tijd verloor en Fernando rood aanliep.

Ocon leek het belangrijker te vinden om Fernando te verslaan dan het team te helpen in het kampioenschap. Hij leek daarmee zijn vete met Sergio Perez bij Force India/Racing Point dunnetjes over te doen. Het respect waar hij zo hoog van de toren over blaast liet zich op de baan in ieder geval niet zien. Pierre Gasly is in ieder geval gewaarschuwd.

Formule 1
  • BrunoPress