Lol! Esteban Ocon deed Stig-impressie na motorfalen Singapore

Nadat zijn Renault-motor op spectaculaire wijze ploft moest Esteban Ocon zijn weg terugvinden naar de pits. Het leverde een paar bijzondere beelden op.

Lol! Esteban Ocon deed Stig-impressie na motorfalen Singapore

In Singapore werden we door Alpine getrakteerd op een paar ouderwetse opgeblazen motoren. Vooral de knal van Esteban Ocon's Renault V6 deed oude tijden herleven. In tegenstelling tot Fernando Alonso - die even bleef hangen als zwaar teleurgestelde toeschouwer - ging Esteban meteen op weg terug naar de pits. Vanwege de unieke omstandigheden in de stadsstaat kreeg hij echter niet de traditionele scooterrit aangeboden van de marshals.

Some say...

In plaats van een ritje langs de rand van het stratencircuit werd Ocon de ondergrondse in geleid. Via een tunnel die winkelcentra met metrostations verbindt kon de lange Fransoos inn zijn volledige race-outfit een weg terugvinden naar het team. Dat leverde aparte beelden op. Het doet nog het meest denken aan beelden van Top Gear's The Stig in het openbaar vervoer.

De situatie

Eenmaal terug bij het team kon Esteban de situatie even overdenken. Na de dubbele DNF heeft Alpine de vierde plek in het kampioenschap nipt verloren van McLaren, dat een bijzonder sterk weekend kende in Singapore.

Voordat zijn power unit plofte lag Ocon bovendien op een teleurstellende dertiende plek, terwijl Alonso vanaf een puike zesde plek uitviel. Esteban lijkt nog een lange weg te gaan te hebben om een rol als teamleider op zich te nemen volgend jaar.

Formule 1
  • BrunoPress