Verstappen gefrustreerd na chaotisch Singapore: 'Niets te genieten in de auto' 

De regerend wereldkampioen kenden een bijzonder moeilijk weekend op de straten van Singapore. Na de blunder in de kwalificatie werd zijn inhaalrace verijdeld door een beroerde start en een grove remfout. Het is voor Max een race om meteen te vergeten.

Verstappen gefrustreerd na chaotisch Singapore: 'Niets te genieten in de auto' 

Na een absolute blunder van Red Bull in de kwalificatie was Max Verstappen veroordeeld tot een achtste plek op de grid in Singapore. Fans die de races in Hongarije, Spa en Monza hebben gezien maakten zich daar echter geen zorgen over.

Zelfs buiten de top tien heeft de Nederlander tegenwoordig immers nog een goede kans op de overwinning. Op het natgeregende en krappe Marina Bay Circuit liep het echter allemaal even anders voor Max.

Niets te genieten

Terwijl teamgenoot Sergio Perez bij de start meteen met overtuiging de leiding pakte viel Verstappen immers volledig stil. De RB18 was zelfs in anti-stall modus gegaan, waardoor de Nederlander zomaar een plek of zes verloor. Max vocht zich terug, waarbij hij contact maakte met de Haas van Kevin Magnussen.

Door de uitvaller van Fernando Alonso en de remfout van Lewis Hamilton leek de inhaalrace echter de goede kant op te gaan. Na een incident onder VSC condities waarbij hij bijna Lando Norris voorbij schoot leek Verstappen op koers voor een inhaalactie voor P4. Bij de safety car herstart zette hij zijn Red Bull naast de McLaren, maar op koude banden met lage bandendruk ging het helemaal mis. Voor de microfoon van F1's Lawrence Barretto deed de kampioenschapsleider zijn verhaal:

"Voor mij was er niets te genieten in de auto, natuurlijk. Anti-stall, en toen viel ik terug. Ik probeerde een paar auto's in te halen, zat klem achter een paar auto's."

"Ik kwam terug op een redelijke plek bij de herstart op slicks, probeerde Lando in te halen. Maar op het moment dat ik naast hem kwam, trapte ik op de rem en ging ik compleet door de vering heen. Dus mijn voorbanden kwamen omhoog en ik had een enorme lockup en ik ging rechtdoor.

"Ik moest natuurlijk opnieuw de pits in vanwege de flatspots en toen moest ik van voren af aan beginnen. Ik bedoel, we kwamen nog steeds naar de zevende plek, maar dat is natuurlijk niet waar we hier voor zijn."

Pure frustratie

Barretto vroeg Verstappen naar de positieven die hij uit het weekend kon halen. De Nederlander heeft immers een comfortabele voorsprong in het kampioenschap. Max wilde daar echter niets van weten. De Nederlander maakte zich geen zorgen om het kampioenschap, maar de frustratie die al vanaf de kwalificatie de sfeer domineerde bij Red Bull:

Dat is natuurlijk niet het probleem. Het was gewoon een heel frusterend weekend, wat gisteren al begon. Ik bedoel, het is geen rocket science. We moeten gewoon kijken naar de sensoren, de data. Ik bedoel, brandstofniveau is brandstofniveau, toch?

Formule 1
  • Red Bull Content Pool