Alonso over actie Hamilton: 'Die idioot weet alleen hoe hij vanaf P1 moet starten'

Fernando was niet bepaald te spreken over de overhaaste inhaalactie van Lewis Hamilton op Spa. Fernando liet een treffende tirade los op de boordradio, maar na de race was de oude vos toch iets milder.

Alonso over actie Hamilton: 'Die idioot weet alleen hoe hij vanaf P1 moet starten'

De Grand Prix van België ging met een knaller van start toen Lewis Hamilton en Fernando Alonso elkaar vonden in Les Combes. Sir Lewis kwam langszij bij zijn oude teamgenoot na een slipstream actie op Kemmel Straight, en probeerde de Alpine buitenom te pakken.

Hamilton was echter te haastig met insturen en gaf Alonso geen ruimte, waardoor het linkervoorwiel van de Alpine contact maakte met het rechterachterwiel van de Mercedes. De Silberpfeil werd meteen gelanceerd door het contact en kwam zo hard weer neer dat er iets knapte onder de motorkap. Met een flink vloeistoflek moest de zevenvoudig wereldkampioen al na een halve ronde opgeven.

Alleen vanaf P1

Meteen na de crash was Alonso furieus. De Spanjaard noemde Hamilton 'een idioot' voor zijn actie en wist meteen een prachtige opmerking te maken: "Deze gast weet alleen hoe hij moet rijden als hij vanaf de eerste plek start!".

\Daarmee onderstreepte Fernando nog maar eens hoe koeltjes zijn relatie met Lewis is sinds hun rumoerige samenwerking bij McLaren in 2007.

Race-incident

Na de race was het commentaar van Alonso echter een stuk milder. Hij vergeleek de crash met die tussen Hamilton en Nico Rosberg en 2014 en noemde het uiteindelijk een race-incident. Fernando bleef er echter bij dat de schuld bij Lewis lag:

"Volgens mij was het een beetje een fout van zijn kant om de deur zo dicht te doen. Bij bocht 5 hebben we heel vaal gezien dat het parallel gaat en hetzelfde gebeurde met hem met Rosberg een paar jaar geleden."

"Ik denk dat het een first lap incident was. Ik denk dat het gebeurt, zeker bij die bocht. Er gebeurden een hoop dingen en normaal snij je de bocht af bij bocht 6 en ga je door bij bocht 7. Het is zeker een lastig gedeelte van het circuit en het was een race incident."

Formule 1
  • ProShots / SIPA USA