Fernando Alonso debuteert in maagdelijk groene Aston Martin

'Nando was als eerste van de 'rookies' onderweg tijdens de bandentest in Abu Dhabi. De Spanjaard kreeg voor de sessie een prachtige sponsorloze Aston Martin mee.

Fernando Alonso debuteert in maagdelijk groene Aston Martin

Op dit moment voert de Formule 1 een testdag uit op het circuit van Yas Marina. De sessie dient niet alleen om het Pirelli-rubber te evalueren, maar ook als kennismakingsdag voor de rookies voor 2023.

Één van die rookies is inmiddels al 41 jaar oud. Na zijn laatste (en typisch teleurstellende) race voor Alpine stapte Fernando Alonso namelijk in de Aston Martin. Naas AMR-junior Felipe Drugovich draait de veteraan de testdag af.

Stickers krabben

De AMR22 van Fernando kreeg voor de test een prachtig maagdelijk kleurenschema mee, zonder enig spoor van sponsorlogo's. De reden daarvoor was echter geen publiciteitsstunt van Papa Stroll, maar een contractuele verplichting.

Aangezien de test op de dinsdag na de seizoensfinale plaatsvindt staat Alonso immers nog steeds onder contract bij Alpine. De sponsorcontracten die hij bij dat team had zijn dus nog steeds van kracht. Omdat iemand met een contract met Castrol niet gezien kan worden met Aramco op zijn auto werden de stickers van de Aston Martin getrokken.

Contractueel verplichte schoonheid

De saaie bureacratische omstandigheden leverden prachtige plaatjes op. In naakt groen is de Red Bull uit Silverstone een waar snoepje. Helaas zal de AMR23 die behandeling niet gaan krijgen.

Om financiële redenen is het immers best wel handig dat daar wél een boel stickers op komen te staan. Tot die tijd kunnen we nog even genieten van de AMR22 in z'n puurste vorm. Gelukkig hebben we de foto's nog.