Opnieuw Aramco faciliteit in Jeddah getroffen door raket

F1-hoofdsponsor Aramco is tijdens de eerste vrije training in Jeddah opnieuw aangevallen. De Jemense Al-Houthi rebellen zouden een faciliteit nabij het circuit getroffen hebben met een raket, waardoor een grote brand ontstond.

Opnieuw Aramco faciliteit in Jeddah getroffen door raket

Dit weekend rijdt de Formule 1 voor de tweede keer op het Jeddah Corniche Circuit van Saoedie Arabië. Dit jaar zijn de zorgen om de veiligheid echter groter dan ooit. In het weekend voorafgaand aan de Grand Prix werd een distributiecentrum van sponsor Aramco aangevallen door de Jemense Al-Houthi rebellenbeweging.

Aramco is als staatsoliebedrijf van Saoedie Arabië doel geworden van de rebellen, aangezien het bedrijf de Arabische coalitie steunt die zich sinds 2014 mengt in de burgeroorlog in Jemen. Zojuist heeft er volgens lokale bronnen tijdens de eerste vrije training opnieuw een aanval plaatsgevonden bij een faciliteit in de stad. Vanaf het circuit was een grote zwarte rookpluim te zien.

Enorme brand

Beelden op social media tonen een enorme brand bij de faciliteit, maar het is nog niet bevestigd of het daadwerkelijk om een raketaanval gaat. De aanslag is nog niet opgeëist.

Eerder verzekerden de Saoedische autoriteiten de organisatie en fans van de F1 er nog van dat er geen risico bestond op meer succesvolle aanslagen. Waarschijnlijk was die uitspraak toch iets te voorbarig.

The show must go on

De Formule 1, de organisatie en de Saoedische autoriteiten hebben nog niet op het nieuws gereageerd. Naar verwachting zal het Grand Prix weekend verder niet onderbroken worden, ondanks het feit dat Aramco als hoofdsponsor van het evenement een groot doelwit maakt. Er zit immers teveel geld in de race om zo laat nog te stoppen, tenzij het gevaar toch echt te dichtbij komt.

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team