Carlos Sainz mist GP Saoedi Arabië vanwege blindedarmontsteking

De ziekte van Sainz blijkt ernstiger dan gedacht. Vanwege een diagnose van blindedarmontsteking zal de Spanjaard de Grand Prix van Saoedi Arabië moeten missen. Sainz wordt vervangen door veelbelovende Ferrari-junior Ollie Bearman.

Carlos Sainz mist GP Saoedi Arabië vanwege blindedarmontsteking

Carlos Sainz zal het weekend van Jeddah helaas in een ziekenhuisbed moeten gaan doorbrengen. De Ferrari-rijder miste de persdag al vanwege ziekte, maar nam toch deel aan de eerste vrije trainingen.

Vandaag is gebleken dat er meer aan de hand is dan een simpel griepje. Vanwege een blindedarmontsteking zal de Spanjaard zo snel mogelijk onder het mes moeten.

Nieuwe rookie

De onfortuinlijke omstandigheden voor Sainz brengen zijn team in een bijzondere positie. Vanwege het gebrek aan een beschikbare ervaren reservecoureur heeft de Scuderia namelijk aanspraak moeten maken op F2-rijder en Haas-reserve Oliver Bearman. Antonio Giovinazzi en Robert Shwartzman zijn immers druk bezig met het WEC Hypercar-programma.

De 18-jarige Bearman is een van de meest prominente leden van Ferrari's opleidingsprogramma. Bearman eindigde vorig seizoen als zesde in het kampioenschap met vier overwinningen. In Mexico en Abu Dhabi werd hij ingezet als testcoureur bij Haas. In januari voelde hij voor het eerst een Ferrari aan de tand bij een private test met de 2022-auto.

Meteen in de recordboeken

De situatie rond Sainz doet denken aan die van Alex Albon in Monza twee jaar geleden. Destijds werd de Britse Thai op indrukwekkende wijze vervangen door Nyck de Vries. Bearman zal uiteraard hopen op een vergelijkbare ervaring. Een puike prestatie van de jonge Brit zou hem zomaar een stoeltje op kunnen leveren, bijvoorbeeld bij Haas.

Ollie heeft zich met de invalbeurt bovendien meteen in de geschiedenisboeken laten schrijven. Hij is immers de jongste Ferrari F1-coureur ooit en de eerste Brit sinds Nigel Mansell die uit mag komen voor de Scuderia. Daarmee heeft hij die titel van Sir Lewis Hamilton afgesnoept. Wellicht kan hij in Jeddah nog wat punten van Hamilton afsnoepen. Bearman scoorde immers al pole position in de Formule 2.

Formule 1
  • NL Beeld / Proshots