'Onderhandelingen tussen Sainz en Mercedes zijn al begonnen' 

Het kamp van Carlos is al druk in gesprek met de toko van Toto. In de paddock van Saoedi Arabië hielden Sainz senior en manager Carlos Onorio de Mercedes-chef opvallend lang aan de praat.

'Onderhandelingen tussen Sainz en Mercedes zijn al begonnen' 

Hij mag door een operatie aan zijn blindedarm dan wel aan de zijlijn staan, maar Carlos Sainz junior speelt nog vol mee in de rijdersmarkt voor 2025. Nu zijn stoeltje bij Ferrari overgenomen is door Sir Lewis Hamilton moet de Spanjaard immers op zoek naar een functie elders.

Volgens Italiaanse krant Corriere dello Sport heeft de tweevoudig Grand Prix-winnaar zijn pijlen gericht op Hamilton's oude nest bij Mercedes.

"Hey, pssst. Ruilen?"

Game on

Terwijl Sainz nog in een ziekenhuisbed lag werden zijn vader en manager Carlos Onorio namelijk gespot in de hospitality van Mercedes in Jeddah. Het duo werd ontvangen door niemand minder dan Mercedes-opperhoofd Toto Wolff.

Sainz senior en Onorio bleven opvallend lang hangen bij het team, wat volgens Corriere zo goed als bevestigt dat de onderhandelingen voor 2025 begonnen zijn.

Géén nadelen?

Vanuit Mercedes gezien is Carlos een van de beste kandidaten om Lewis te vervangen. Met negen seizoenen ervaring voor vier zeer verschillende teams, twee overwinningen en 19 podiums op zijn rekest is Sainz immers een van de beste coureurs die volgend jaar zonder een stoeltje zit.

Alleen de veel oudere Fernando Alonso, Valtteri Bottas en Daniel Ricciardo hebben een betere CV. Tegelijkertijd is Sainz niet van dusdanige status dat hij een peperduur meerjarig contract kan eisen. Dat zou de deur openlaten voor aanstormend Mercedes juniortalent zoals de veelbesproken Andrea Kimi Antonelli.

Ook voor Carlos zou de deal de best mogelijke oplossing zijn. Ondanks de wisselvalligheid van de afgelopen jaren wordt Mercedes namelijk gezien als een van de beste kanshebbers om vooraan te staan bij het nieuwe motorreglement voor 2026. Een jaartje ploeteren in 2025 zou daarom een goed investering kunnen zijn.

Sauber/Audi is immers nog een groot vraagteken, er is geen garantie dat vriend Alonso met pensioen gaat bij Aston Martin en Alpine, Williams en Haas zijn eigenlijk te min. Op het eerste gezicht lijkt een overstap van Sainz naar Mercedes geen grote nadelen te hebben. Of het ook allemaal zo zal lopen valt echter nog te bezien.

Bovendien moet Sainz eerst volledig herstellen van zijn blindedarm-episode. Aangezien de Grand Prix van Australië nog maar een weekje van ons verwijderd is lijkt de kans groot dat hij een tweede weekend uit zal moeten zitten. Conculega Alex Albon kreeg immers een weekje extra om van hetzelfde euvel te herstellen tussen Monza en Singapore.

Formule 1
  • NL Beeld / PA Images