Carlos Sainz herstellende na geslaagde blindedarmoperatie 

De spoedoperatie is goed afgelopen voor Carlos Sainz. Terwijl vervanger Ollie Bearman indruk maakte voor Ferrari is de Spanjaard herstellende.

Carlos Sainz herstellende na geslaagde operatie 

Het weekend in Saoedi Arabië is met een schok begonnen voor Ferrari-vedette Carlos Sainz. De tweevoudig Grand Prix-winnaar miste op de woensdag alle persactiviteiten wegens ziekte. Vandaag bleek dat het om meer dan een eenvoudig griepje ging. Vanwege een blindedarmontsteking moest Carlos acuut onder het mes. De operatie verliep gelukkig zonder complicaties.

Indrukwekkende invaller

Sainz werd voor de derde vrije training vervangen door F2-coureur en Haas-reserve Oliver Bearman. De 18-jarige Brit was de enige reserve gelieerd aan de Scuderia die aanwezig was in Jeddah. Antonio Giovinazzi en Robert Shwartzman zijn namelijk druk bezig met Ferrari's succesvolle Le Mans Hypercar-programma.

Bearman maakte in zijn eerste officiële sessie voor Ferrari indruk met een nette run en een tiende plaats. Bovendien reed hij vrijwel de gehele sessie op de medium band. De eerste Brit voor de Scuderia in 24 jaar zal later vandaag proberen dat succes te herhalen in de kwalificatie.

Formule 1
  • NL Beeld / Action Pres, NL Beeld / Proshots