Alonso wil op titeljacht met Aston Martin: 'In 2023 of 2024 gaan we ervoor'

Op 41-jarige leeftijd is Fernando nog altijd niet klaar om rustig achter het veld aan te rijden. De charismatische Spanjaard wil met zijn nieuwe team meteen gaan meestrijden om de titel!

Alonso wil op titeljacht met Aston Martin: 'In 2023 of 2024 gaan we ervoor'

Met 353 starts achter zijn naam geldt Fernando Alonso als de meest ervaren F1-coureur aller tijden. De tweevoudig wereldkampioen is inmiddels al veertig plus, maar strijdt na een pauze van twee jaar nog altijd mee aan de kop van het middenveld.

Temidden van de Oscar Piastri-saga verbaasde Fernando vriend en vijand door zijn relatief comfortabele stoeltje bij Alpine op te geven ten faveure van een positie bij Lawrence Stroll's Aston Martin.

De vergelijking tussen de twee teams komt niet bijzonder positief uit voor AMR, waardoor de keuze van Alonso te boek kwam te staan als één van zijn beruchte slecht doordachte transfers.

Meteen voor de titel

Zoals zo vaak ziet Fernando dat echter compleet anders. De Spanjaard is er namelijk van overtuigd dat de formatie uit Silverstone erop gebrand is om meteen voor de titel te gaan.

De historische naam van het team en de grenzeloze ambitie van papa Stroll eisen immers het beste. Binnen twee jaar moet AMR volgens Alonso mee gaan vechten voor de titels, zo verklaard hij tegenover Spaanse publicatie Marca:

"Ik denk dat Aston Martin niet hier is om vierde, vijfde of zesde te worden in het kampioenschap. Het team is er om het wereldkampioenschap te winnen, en we zullen het gaan proberen te doen in 2023 of 2024."

Rookie test

Alonso krijgt nog voor het einde van het seizoen de kans om te gaan bouwen aan Aston Martin's titelwinnende project. Op de dag na de seizoensfinale in Abu Dhabi zal hij immers de huidige AMR22 aan de tand mogen voelen. De test is volgens Fernando cruciaal voor de voorbereiding van 2023:

"Het is belangrijk omdat de auto volgend jaar heel anders zal zijn. Wat betreft comfort, het stuur, de knoppen, ik denk dat het een hoop zal veranderen. Het zal goed zijn om een dag in de auto te krijgen."

Adios Sebastian

Fernando's switch naar Aston Martin werd mogelijk gemaakt door het pensioen van oude rivaal Sebastian Vettel. Dat doet de veteraan toch best wel een beetje pijn. Sebastian was immers een groot element van Alonso's carriere.

De twee bevochten elkaar talloze keren op de baan, en waren in 2010 en 2012 zelfs beiden kanshebbers voor de titel. Alonso gaf toe de Duitser te zullen missen:

"Natuurlijk zal ik Vettel missen. We zijn al veel jaren samen in de Formule 1, dus het was mijn dagelijkse leven hier. Ik zal altijd verbonden blijven aan Sebastian."

Formule 1
  • BrunoPress, Red Bull Content Pool