Net bevestigd: Daniel Ricciardo keert officieel terug bij Red Bull Racing

Hij gaat volgend jaar als derde rijder aan de slag

red bull racing

Nadat Helmut Marko het in Abu Dhabi iets te vroeg wereldkundig maakte, is het nu officieel bevestigd: Daniel Ricciardo keert terug op zijn oude nest bij Red Bull Racing. Hij zal volgend jaar als derde coureur aan de slag gaan.

Zowel Red Bull Racing als Daniel Ricciardo hebben het nieuws wereldkundig gemaakt op hun social media-kanalen. In het statement op de website van Red Bull lezen we daarnaast: 'Red Bull Racing bevestigt de terugkomt van achtvoudig Grand Prix-winnaar Daniel Ricciardo.' Het statement gaat verder: 'Dit is misschien wel ons slechtst bewaarde geheim, maar de geruchten kloppen: Daniel Ricciardo keert terug bij het team als derde coureur in 2023. Met een bulk aan ervaring en karakter zal Daniel het team ondersteunen met test en simwerk.' Ook zal de Australiër commerciële activiteiten oppakken.

Grote glimlach

Ricciardo zegt zelf ook dolblij te zijn met de overstap. Op zijn Instagram-pagina schrijft hij dat hij 'terug naar huis' gaat. 'Mijn glimlach zegt alles', begint hij zijn statement. 'Ik ben oprecht dolblij om thuis te komen bij Red Bull als hun derde coureur in 2023. Ik heb al zo veel mooie herinneringen aan mijn tijd bij het team en ik ben erg dankbaar voor het warme welkom dat ik van Christian, Dr Marko en de rest van het team ontvang.'

Toe aan vrije tijd in 2023

Na 11.5 seizoenen in de koningsklasse van de autosport staat Daniel Ricciardo volgend jaar niet op de grid. Midden in het seizoen werd Daniel slachtoffer van het Oscar Piastri-fiasco, waarbij hij zich uiteindelijk uit liet kopen bij McLaren.

Later legde Daniel uit dat hij daarop besloot een sabbatical te nemen. Het probleem lag niet bij stukgelopen onderhandelingen met Haas of Williams, maar de Australiër had persoonlijke redenen. Daniel realiseerde zich na de aankondiging van zijn ontslag dat een beetje vrije tijd hem goed zou doen.

"Begrijp me niet verkeerd, tijdens de zomerstop toen alles gebeurde zat ik nog steeds met mijn blik op de grid voor '23. Toen gingen we de eerste van een triple header in. Tijdens die triple header begon ik het al in twijfel te trekken, het vooruitzicht voor '23."

"Het werd meer en meer duidelijk dat ik de vrije tijd nodig had. Gewoon voor mezelf en om weer van [het racen] te gaan houden. Daar wil ik naar terug. Het ging niet per se om Haas, Williams, het ging er gewoon om dat ik de vrije tijd nam en een jaartje er tussenuit. "

Terug naast Max?

Daniel gaf eerder al aan dat hij in 2024 terugkeert op de Formule-1 grid. En als we Ralf Schumacher moeten geloven, ziet ook Red Bull dat wel zitten. Volgens de voormalig Formule 1-coureur zou Max zijn invloed binnen het team willen gebruiken om ervoor te zorgen dat Sergio Pérez wordt ingeruild voor Daniel Ricciardo. Schumacher deed de uitspraken in een interview met Motorsport-Total.