Hoe Daniel Ricciardo alsnog de held van de dag kan zijn in Austin

Daniel Ricciardo rijdt misschien niet meer in de Formule 1, maar in Austin kan hij deze maand toch de grote ster zijn. 

Daniel Ricciardo

Het ontslag van Daniel Ricciardo kwam op een enigszins onverwacht moment. En voor hemzelf ook op een erg vervelend moment. Nog los van het feit dat hij nu vrijwel zeker definitief weg is uit de Formule 1, betekent het ook dat Ricciardo dit jaar niet mee kan doen aan de Grand Prix van de Verenigde Staten. De Australiër heeft de race in Austin als zijn tweede thuisrace geadopteerd, maar zal nu voor het eerst de race vanaf de zijlijn moeten bekijken.

Maar dat hij niet meedoet op de baan, betekent niet dat hij geen rol van belang kan spelen. Dat denkt de baas van het circuit in Austin, Bobby Epstein (geen connectie). In gesprek met ESPN werd hem gevraagd naar de vooruitzichten voor de race, die de volgende op de kalender is. Daarbij erkende de circuitbaas ook dat Ricciardo gemist zal worden in Austin, maar hij hoopt toch dat de Australiër zijn gezicht laat zien in Texas.

“Daniel kan tijdens onze race net zo’n grote impact hebben naast de baan als op de baan”, beweert Epstein. “Ik weet ook niet of mensen nou kaartjes zouden kopen om hem te zien racen als hij in een slechte auto rijdt, toch? Dus als je voor hem specifiek komt, dan denk ik dat hij nog steeds een belangrijk onderdeel van de F1-gemeenschap kan zijn. Hij is erg geliefd in Texas en volgens mij vindt hij het hier ook leuk.”

“Ik hoop dat hij zichzelf meer beschikbaar stelt voor de fans dan wanneer hij in een auto zou zitten. Ik hoop dat hij nog steeds gewoon hier komt. We hebben een hoop mensen hier die graag zijn hand zou schudden, of een handtekening of foto willen. Stuur hem gewoon de stad in. Wij houden hem wel bezig.”

De Grand Prix van de Verenigde Staten vindt plaats op 20 oktober.