Helmut Marko bevestigt: Daniel Ricciardo is terug bij Red Bull!

Red Bull rijdersmanager Helmut Marko heeft het alvast even bevestigd: in 2023 zal Daniel Ricciardo toch terugkeren bij de Red Bull Racing-familie. DannyRic zal actief worden als reserverijder en ambassadeur van het team. Wat zijn precieze rol zal zijn is echter nog steeds onduidelijk.

Bevestigd: Daniel Ricciardo is terug bij Red Bull!

De geruchten rond Daniel Ricciardo's toekomst binnen de Formule 1 hingen al even in de lucht. Van racestoeltjes bij Haas en Williams ging het al snel naar reserverollen voor Mercedes...én Red Bull. Eerder deze week werd de er al een bericht naar buiten gebracht over een RBR-comeback voor DannyRic. De ervaren Aussie zou teruggaan naar zijn oude nest om de rol van derde rijder en ambassadeur op te vullen.

Helmut flapt het eruit

In karakteristiek botte stijl maakte rijdersmanager Helmut Marko na afloop van de eerste vrije training in Abu Dhabi een einde aan de speculatie. Tegenover Sky Deutschland verklapte de Le Mans-winnaar droogjes dat Daniel Ricciardo inderdaad aangemerkt is als derde rijder voor zijn team:

"Ricciardo zal onze derde rijder zijn. We hebben zoveel sponsors, we moeten showruns enzovoorts doen, dus natuurlijk is hij één an de meest prominente en meest geschikte coureurs."

Beetje ongemakkelijk

Marko's uitspraken waren niet bijzonder handig getimed. Tijdens FP1 was Red Bull's andere potentiële reserve Liam Lawson namelijk onderweg met de wagen van Max Verstappen. Lawson eindigde de sessie als vijfde, bijna zes tienden verwijderd van de snelste tijd gezet door Lewis Hamilton. Volgens Marko is de Nieuw-Zeelander echter nog niet goed genoeg voor het echte werk. Lawson wordt daarom afgeserveerd naar de Japanse Super Formula, en zal op standby staan voor zowel RBR als AlphaTauri:

"Lawson was helaas niet zo succesvol in de Formule 2 als we hadden gehoopt, maar hij heeft al een hele goede run gehad in de AlphaTauri. Hij heeft potentieel. Hij gaat Super Formula rijden in Japan een zal een reservecoureur zijn voor Red Bull Racing en AlphaTauri. Dus het is aan hem om de volgende stap te zetten."

F1-clown?

De uitspraken van Marko doen weinig om de situatie rond Red Bull's reserves te verduidelijken. Origineel leek het namelijk dat de dubbelrol van Lawson aangevuld zou worden met de diensten van F2-stalgenoot Dennis Hauger. Vanuit Japan zou Lawson immers niet altijd even snel kunnen invallen.

De rol van Ricciardo is hierdoor echter niet helemaal duidelijk. Uitgaande van de woorden van Helmut zal The Honeybadger kennelijk weinig meer gaan zijn dan een social media hypeman en stuntcoureur. Zo blijft hij in ieder geval zichtbaar in de paddock, maar een leven als professionele F1-clown zal toch zwaar vallen voor een achtvoudig Grand Prix winnaar.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool