'Daniel Ricciardo keert terug bij Red Bull als reserve en ambassadeur'

Na vier jaar keert DannyRic volgens de geruchtenmolen toch terug bij zijn oude nest. De goedlachse Aussie zou volgens Auto, Motor und Sport een baantje als reservecoureur en ambassadeur gescoord hebben bij Red Bull.

'Daniel Ricciardo wordt Red Bull-reserve en ambassadeur'

Daniel Ricciardo zit al een tijdje in een lastige positie. Na twee jaar ploeteren bij McLaren is de meest sympathieke man van het veld flink gedaald in de waardering van fans en teams, maar door zijn glansrijke verleden is toch te duur en te trots om af te kunnen zakken naar de mindere teams.

Toen na de Piastri-soap duidelijk werd dat hij bij McLaren niet langer welkom was deed DannyRic dan ook geen moeite om aan te kloppen bij Haas of Williams. In plaats daarvan gaf hij openlijk aan te zoeken naar een rol buiten de grid, maar binnen de paddock. Al snel werd hij verbonden aan een reserverol voor Mercedes, maar de uitspraken van Toto Wolff wijzen erop dat die rol eerder weggelegd is voor de bij Haas afgeserveerde Mick Schumacher.

Ervaren handen

Mercedes is echter niet het enige topteam dat op dit moment een lege reservebank heeft. Nu Alex Albon bij Williams zit staat er immers niemand klaar om in te vallen bij de renstal uit Milton Keynes.

Red Bull junior en F2-coureur Liam Lawson staat op de lijst, maar de Nieuw-Zeelander zal het merendeel van het seizoen ver weg van het F1-circus opereren in de Japanse Super Formula. Lawson deelt zijn reserverol met stalgenoot Dennis Hauger, maar het duo moet voor zowel Red Bull als AlphaTauri inzetbaar zijn. Een extra paar veel meer ervaren handen komt RBR dus goed uit.

In dat opzicht is oude bekende Daniel Ricciardo de perfecte kandidaat. In een video claimt Auto Motor und Sport journalist Michael Schmidt dan ook dat The HoneyBadger in 2023 aan zal schuiven als nieuwe Red Bull-reserve en ambassadeur.

Trots inslikken

De terugkeer van Ricciardo is op z'n zachtst gezegd opvallend. Eind 2018 ontvluchtte de Australiër het team immers om te voorkomen in een bijrol te worden gedrukt door de steeds sneller wordende Max Verstappen.

Na vier jaar bij Renault en McLaren is dat echter precies waar hij nu kennelijk voor getekend heeft. Mochten de geruchten op waarheid berust zijn, dan heeft Danny duidelijk zijn trots flink in moeten slikken.

Perfecte rol

Aan de ander kant heeft hij echter precies wat hij wil: een prominente, spraakmakende positie die hem zichtbaar houdt in de paddock en hem kansen geeft voor een comeback in 2024. Bovendien kan hij in zijn rol als ambassadeur doen waar hij het liefste mee bezig is: de fans en de media vermaken. Er is immers niemand in de paddock so charismatisch en grappig als DR3.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool, BrunoPress