Steiner ziet Ricciardo wel zitten: 'Hij zou een grote hit voor ons zijn'

Na alle chaos van het silly season zit Daniel Ricciardo nog altijd zonder werk. Als het aan Haas teamchef Guenther Steiner ligt kan de goedlachse Aussie echter zo aanschuiven bij het Amerikaanse team. De Zuid-Tiroler trekt maar al te graag een bewezen racewinnaar aan boord.

Steiner ziet Ricciardo wel zitten: 'Hij zou een grote hit voor ons zijn'

Nu de storm van het silly season grotendeels is gaan liggen is duidelijk geworden dat er maar één groot slachtoffer gevallen is: Daniel Ricciardo. Na de contractperikelen tussen Alpine en McLaren werd The Honeybadger zonder pardon aan de kant geschoven ten faveure van landgenoot Oscar Piastri.

Daniel kreeg een riante oprotpremie mee, maar zat daardoor wel opeens zonder stoeltje voor 2023. Nu de deuren bij Alpine dicht zijn door het aantreden van Pierre Gasly zijn de opties beperkt. Alleen Williams en Haas hebben mogelijk nog ruimte voor DannyRic. De achtvoudig racewinnaar meldde in Japan dan ook dat hij volgend jaar niet op de grid te vinden zal zijn. Hij zal zich gaan richten op een comeback in 2024.

Steiner biedt stoeltje

Als het aan Guenther Steiner ligt hoeft het echter helemaal niet zo ver te komen. De grappenmaker uit Zuid-Tirol zet namelijk graag een stoeltje klaar voor Ricciardo. Het binnenhalen van een ervaren bewezen racewinnaar zou voor het team van Haas namelijk een flinke coup zijn.

Het team is immers druk op zoek naar een vervanger voor de grillig presterende Mick Schumacher. Ten opzichte van huidige favoriet Nico Hülkenberg is Daniel Ricciardo duidelijk de betere optie, zo verklaarde Guenther tegenover de Associated Press:

“Voor ons zou hij een grote hit zijn. Hij was een racewinnaar en nu zit hij zonder werk. Hij was vorig jaar nog een racewinnaar. Ik schat hem hoog in als coureur, ik heb geen idee waarom hij nu niet presteert. Dat is aan hem om uit te vissen."

De lijnen staan open

Ricciardo is tot nu toe echter nog niet in contact geweest met het Amerikaans-Italiaanse team. Afgezien van een vriendelijk chatberichtje van Steiner naar Ricciardo op het hoogtepunt van de silly season chaos heeft de radiostilte aangehouden.

Guenther is niet van plan dat patroon te gaan doorbreken. Als Daniel écht interesse heeft, dan mag hij de Italiaan altijd bellen, maar Steiner wil de Australiër niet een contract in praten waar hij later spijt van zal hebben.

"Als hij geïnteresseerd is in ons, dan is hij niet te verlegen om mij op te bellen. Ik ga hem niet najagen. Ik wil dat hij eerst voor zichzelf besluit wat hij wil doen, voordat hij ergens in gepraat wordt. Ik vind dat hij een goede coureur is en ik weet niet hoe hij in de situatie waar hij nu in zit terechtgekomen is. Maar ik denk dat hij eerlijk moet zijn naar zichzelf en moet besluiten wat hij gaat doen."