Huh? Nico Hülkenberg in verband gebracht met Haas stoeltje

Jazeker, silly season is in volle gang. Volgens F1-correspondent Lawrence Barretto heeft Nico Hülkenberg namelijk een goede kans op het tweede Haas stoeltje. De sympathieke Duitser zou daarbij landgenoot Mick Schumacher vervangen.

Huh? Nico Hülkenberg in verband gebracht met Haas stoeltje

De exit van Sebastian Vettel drie weken geleden heeft een enorme chaos veroorzaakt. Binnen een paar dagen zaten Fernando Alonso, Oscar Piastri en Daniel Ricciardo opeens allemaal op een compleet andere plek. Die grote verschuivingen hebben zich doorgewerkt naar het team van Haas.

De middelmatig presterende Mick Schumacher heeft bij het Amerikaanse team nog altijd geen contract voor 2023 en verder. Volgens F1-Insider heeft Schumi junior zijn zelfs zinnen gezet op het stoeltje bij Alpine, waar zowel Fernando Alonso als Oscar Piastri voor bedankt hebben. Om dat mogelijk te maken zou Mick zijn banden met Ferrari zelfs verbroken hebben, op advies van niemand minder dan Sebastian Vettel.

HAAStige vervanger

De overstap van Mick naar Alpine laat uiteraard een gat achter bij Haas. Volgens F1's eigen Lawrence Barretto zijn er maar twee goede kandidaten om dat gat op te vullen: Ferrari, Alfa Romeo en Haas-reserve Antonio Giovinazzi en Aston Martin reserve Nico Hülkenberg.

De inmiddels 35-jarige veteraan is een stabiele optie voor het team van Gene Haas, en maakte aan het begin van het seizoen al indruk als vervanger van de met corona besmette Sebastian Vettel. The Hulk was zelfs verantwoordelijk voor het feit dat Nicholas Latifi lange tijd 21ste stond in een kampioenschap met officieel 20 coureurs.

Vergezocht, maar niet onmogelijk

Waarom Mr. Barretto met Nico aan komt als aangewezen vervanger is ons een klein raadsel. De bijzonder nauwe banden tussen Ferrari en Haas geven Antonio Giovinazzi duidelijk de betere papieren. Ook wat betreft pure snelheid liggen de twee niet bijzonder ver uit elkaar.

Bovendien heeft Haas nog altijd die arme Pietro Fittipaldi achter de hand. De Braziliaan kwam in 2020 nog in actie als vervanger voor Romain Grosjean, maar is sindsdien op de achtergrond gebleven. Als Aston Martin-reserve lijkt Hülkenberg een nogal vergezochte optie.

Er zijn dit seizoen echter al gekkere dingen gebeurd. Na de soap rond Alonso, Piastri en Ricciardo lijkt dit jaar bijna alles mogelijk. Hülkenback IV is daarop geen uitzondering.

Formule 1
  • ProShots / Michael Potts