Silly season gaat door: Oscar Piastri ontkent te hebben getekend bij Alpine

'Ik rijd volgend jaar niet voor Alpine.'

oscar piastri

Nadat gisteren bekend werd gemaakt dat Fernando Alonso in 2023 de vervanger van Sebastian Vettel wordt bij Aston Martin, kon het speculeren echt beginnen. Wie zou op het lege stoeltje dat Alonso achterlaat terechtkomen? Er werden een hoop namen geroepen: Mick Schumacher, Nico Hülkenberg en Oscar Piastri leken de grootste kandidaten. Eerder vandaag maakte Alpine het op al hun sociale media-kanalen officieel: Oscar Piastri komt het team versterken. Echter lijkt het team even vergeten te zijn om deze Piastri hiervan op de hoogte te stellen.

Zonder goedkeuring

Toen Oscar Piastri in Australië ontwaakte was het nieuws al lang en breed de wereld in geslingerd door Alpine, maar de 21-jarige regerend F2-kampioen weet van niks. Zo valt te lezen op zijn socials. In een statement reageert hij: "Ik heb begrepen dat Alpine vanmiddag zonder mijn goedkeuring een persbericht naar buiten heeft gebracht waarin staat dat ik volgend jaar voor hen ga rijden", schrijft de reservecoureur op Twitter. "Dit klopt niet en ik heb ook geen contract getekend bij Alpine voor 2023. Ik zal volgend jaar niet voor Alpine rijden."

Persverklaring

Alpine dacht het eerder vanavond wél vrij zeker te weten en het statement over de komst van Piastri naar het team is nog steeds overal te lezen. Bij een foto van de coureur staat op Instagram: "2023 line-up bevestigd: Esteban Ocon 🤝 Oscar Piastri. Na vier jaar onderdeel te zijn geweest van de Renault en Alpine familie, krijgt reservecoureur Oscar Piastri in 2023 een race stoeltje naast Estaban Ocon." Het statement was opvallend omdat teambaas Otmar Szafnauer eerder vandaag tijdens een persconferentie met Britse media ook nog niet kon bevestigen dat het contract met Piastri getekend was.

McLaren

Niet alleen daarom was de aankondiging opvallend. Er gingen eerder op de dinsdag ook sterkte geruchten dat de coureur juist naar McLaren zou gaan, waar hij Daniel Ricciardo zou vervangen. ook Szafnauer wilde die geruchten tijdens diezelfde persconferentie eerder vandaag niet ontkennen. Hij stelde dat Oscar en zijn mensen "hun opties aan het overwegen zijn, wat dat ook mag betekenen." Wat dat mocht betekenen weten ze op de persafdeling van Alpine in ieder geval niet. Tijdens het gesprek met de Britse media benadrukte Otmar wel dat Oscar voor Alpine absoluut "nummer één-kandidaat" is. Ook stelde hij dat het team daar "werk van blijft maken."

Als we Piastri mogen geloven is het leed voor Alpine echter al geschiet. Hij benadrukt in het statement op zijn social kanalen immers dat hij "niet voor Alpine gaat rijden." Hint de Aussie hiermee inderdaad op een contract met McLaren? Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Formule 1
  • Brunopress