Daniel Ricciardo hoopt op 'Perez-achtige comeback'

Nu zijn toekomst binnen de sport op losse schroeven staat put the sympathieke Aussie hoop uit de carriere van conculega Sergio Perez. DannyRic hoopt net als Sergio het potentiele einde van zijn carriere om te buigen naar een titelgevecht.

Daniel Ricciardo hoopt op 'Perez-achtige comeback'

De aankondiging van het pensioen van Sebastian Vettel heeft voor de nodige chaos gezorgd binnen de paddock. De lege stoel die de Duitser bij Aston Martin achterliet werd plotseling opgevuld door Fernando Alonso, waardoor Alpine zonder teamleider kwam te zitten.

Het Franse team schakelde daarop over naar Oscar Piastri, maar de jonge Australiër had in de tussentijd al aangeklopt bij McLaren in een poging een door Alpine gepland tussenjaar bij Williams te voorkomen.

De exit van Alonso gooide echter roet in het eten. Omdat Alpine te laat was met het verlengen van Piastri's contract was hij echter vrij om te gaan. Hierdoor bleef één man met lege handen achter: Daniel Ricciardo.

Uitgekocht

De goedlachse Aussie lijkt het slachtoffer te worden van alle contractperikelen, na twee tegenvallende seizoenen bij McLaren. Ondanks een overwinning op Monza vorig jaar werd Ricciardo's tijd in Woking gekenmerkt door een chronisch gebrek aan snelheid vergeleken met veel jongere teamgenoot Lanndo Norris.

DannyRic heeft al een contract voor 2023, maar zal waarschijnlijk uitgekocht worden door McLaren, net zoals Ferrari deed met Kimi Räikkönen aan het einde van 2009. Saillant detail: ook die situatie ontstond door niemand minder dan Fernando Alonso.

De Perez-methode

Ricciardo is inmiddels alweer 33, en zijn opties op de rijdersmarkt zijn dit jaar beperkt. Alleen Williams, Haas en Alpine hebben nog een stoeltje over. Een terugkeer bij het Franse team is zijn beste optie, maar het is niet bekend of The Honeybadger nog welkom is in Enstone.

Tegenover Autosport haalde hij echter hoop uit de situatie van Sergio Perez. Op 30-jarige leeftijd wist de Mexicaan het einde van zijn carriere om te buigen naar een competitive campagne met Red Bull. Checo's situatie bewijst volgens Ricciardo hoe snel het kan gaan in de sport:

“Ik zei toen ik 27 was 'ah, ik word ouder' - op een bepaalde manier, ja, word ik ouder, maar ik denk dat ik ook nu een stuk meer weet over de sport, en ik weet dat dingen tijd kosten. We geloven allemaal dat we kunnen winnen. Dus het is, ik wil morgen winnen, maar dat is niet altijd mogelijk. Zelfs nu, pratend over 2024 of '25, op een bepaalde manier is het moeilijk om zo ver vooruit te denken. Maar het zal snel komen."

"Je kunt ook kleine dingen nemen van een Perez, toen zijn carriere over leek te zijn, en hij nu potentieel vecht voor een wereldtitel. De sport kan zo snel veranderen."

Formule 1
  • McLaren, Red Bull Content Pool