Sergio Perez blijft tot 2024 bij Red Bull 

Na zijn overwinning in Monaco is er nog meer goed nieuws voor Checo. De Mexicaan blijft nog tot 2024 aan als teamgenoot van Max Verstappen.

Sergio Perez blijft tot 2024 bij Red Bull 

Hij wordt door velen gezien als één van de meest sympathieke mannen in de paddock: Sergio Perez. De Mexicaan kwam als 21-jarige in 2011 de Formule 1 binnen als een veelbelovende Ferrari-junior. Bij Ferrari-klant Sauber vond hij al snel zijn draai en pakte hij in 2012 al zijn eerste podium in Maleisië.

Een overstap naar McLaren een jaar later liep echter uit op een farce. De auto was dat jaar een absolute zeepkist en Checo raakte zelfs slaags met veteraan Jenson Button.

In 2014 begon hij aan een lange carriere bij Force India, waar hij telkens puike prestaties leverde met minder materiaal. Na de aankoop van het team door Lawrence Stroll werd hij eind 2020 echter op straat gezet, ondanks zijn eerste overwinning tijdens de Grand Prix van Sakhir.

RBR-vluchteling

Sergio vond uiteindelijk zijn heil bij Red Bull Racing, dat twee jaar lang tevergeefs geprobeerd had een vervanger te vinden voor de door Renault verleide Daniel Ricciardo. Alex Albon werd een parttime baantje in de DTM gegeven, waarna Perez zich kon bewijzen als tweede man bij RBR.

Perez bij zijn eerste race als Red Bull-coureur, Bahrein 2021.

Checo is een blijvertje

Na 29 Grand Prix, negen podiums en twee overwinningen zijn ze er in Milton Keynes van overtuigd dat Checo de 'tweede rijder vloek' van Red Bull doorbroken heeft. De Mexicaan heeft daarom bijgetekend tot het einde van 2024.

Perez blijft daarmee nog twee seizoenen naast gedoodverfde teamleider Max Verstappen. De Nederlander ligt echter met een monstercontract vast tot 2028.

De inmiddels alweer 32-jarige Perez zal er hard aan moeten trekken om tot die tijd een Red Bull-coureur te blijven. Fernando Alonso bewijst echter dat leeftijd maar een getal is. We wensen Sergio in in ieder geval alle plezier en succes toe de komende twee jaren.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool, Formula 1