'Max Verstappen sleept meerjarig megacontract binnen'

Volgens de De Telegraaf heeft Max zich opnieuw voor meerdere jaren verbonden aan Red Bull. Als nieuwe wereldkampioen wist hij naar verluidt meteen een gigasalaris op te eisen.

'Verstappen sleept meerjarig megacontract binnen'

Na zeven jaar in de sport heeft Max Verstappen afgelopen seizoen de absolute top bereikt. In een bittere strijd met Sir Lewis Hamilton wist hij er met een gezonde dosis geluk uiteindelijk met de titel vandoor te gaan.

Meteen na zijn winst in Abu Dhabi schreeuwde hij dat hij nog eens tien of vijftien jaar hetzelfde zou willen doen met Red Bull. Volgens de doorgaans goed ingevoerde F1-journalist Erik van Haren heeft hij daar recent de eerste stappen toe gezet.

Vier of vijf jaar

Het huidige contract van Verstappen loop aan het einde van 2023 af. Volgens Van Haren komt daar echter nog vier of vijf jaar bij. Daarmee loopt de nieuwe overeenkomst tot diep in de nieuwe motorregels, die in 2026 hun intrede zullen doen. Tegen die tijd zou hij zomaar met Porsche op zijn overall rond kunnen lopen.

Recordbedrag

Naast de verlenging heeft Verstappen meteen even een kleine loonsverhoging gevraagd. Vorig jaar haalde hij nog ongeveer 35 miljoen dollar binnen, maar volgens de Telegraaf komt de nieuwe deal uit op een indrukwekkende 50 miljoen per jaar.

Daarmee komt hij in één klap bijna op gelijke hoogte met Lewis Hamilton, die 54 miljoen per jaar mag ontvangen van Mercedes. Lewis had er alleen 15 jaar en zeven titels nodig om zo hoog te komen. Wederom heeft Max dus een record gezet. Ter vergelijking: teamgenoot Sergio Perez moet het met een schamele 6.5 miljoen doen.

Nog tien jaar?

Mochten de bedragen enigszins kloppen, dan is Max Verstappen zomaar de best betaalde Nederlandse sporter aller tijden geworden. Of het contract ook daadwerkelijk uit zal lopen nog eens tien jaar Red Bull Racing durven we echter niet te zeggen.

Dezelfde geluiden hoorden we jarenlang van Lewis Hamilton en McLaren. De Brit was net zoals Verstappen bij RBR van jongs af aan begeleid door het team uit Woking, maar waagde in 2013 toch de sprong naar het op dat moment vrij zwakke Mercedes. De rest is inmiddels geschiedenis.

De tijd zal het leren of Verstappen datzelfd pad zal gaan volgen. Later deze week wordt een officiële aankondiging van de nieuwe deal verwacht.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool