'Daniel Ricciardo eist torenhoge afkoopsom van McLaren'

Als het aan McLaren ligt, rijdt Oscar Piastri in 2023 al voor het team. Maar daarvoor moeten ze wel flink in de buidel tasten.

daniel ricciardo

Als het aan McLaren ligt, rijdt Oscar Piastri al in 2023 met Lando Norris voor het team. Of dat allemaal gaat lukken, moet nog blijken. Daniel Ricciardo weet in ieder geval wat hij wil als hij inderdaad door het team aan de kant wordt geschoven: een enorm geldbedrag.

In principe heeft de 33-jarige Australiër nog tot eind 2023 een contract met McLaren, maar het team ziet hem het liefst voor die tijd al plaatsmaken voor Oscar Piastri. De interesse van McLaren in Piastri zou dan ook de reden zijn dat hij volgend jaar niet voor Alpine wil rijden. Dit maakte de jonge Aussie wereldkundig nadat het Franse team had aangekondigd dat zij voor 2023 een contract met de coureur hadden afgesloten. Verschillende bronnen melden nu dat het contract tussen Piastri en McLaren al rond is. Ze zitten alleen nog met één onopgelost probleem: Daniel Ricciardo.

McLaren wil dat Daniel Ricciardo plaatsmaakt, maar daarvoor moeten ze waarschijnlijk diep in de buidel tasten. De website speedsafe.com meldt dat Ricciardo een afkoopsom van 21 miljoen dollar eist. Volgens bronnen is de Australiër zelf de enige die het contract kan ontbinden en daarvoor wil hij geld zien.

Journalist en voormalig teambaas Peter Windsor laat op zijn YouTube-kanaal ook licht op de situatie schijnen. Hij stelt dat de oplossing waarschijnlijk nog wel even op zich laat wachten. 'Misschien kunnen ze het bedrag nog omlaag krijgen door te onderhandelen of kunnen ze ergens anders een stoel voor hem financieren. Het lijkt er in ieder geval niet op dat Ricciardo van plan is om zijn F1-avontuur vaarwel te zeggen. Het zal daarom enige tijd duren voordat Zak Brown een deal met Daniel maakt die voor hem acceptabel is.'

Formule 1
  • Brunopress