Ralf Schumacher: 'Aston Martin moet het bij Hülkenberg houden'

Sebastian Vettel keert in Melbourne na twee races afwezigheid eindelijk terug bij het team van Aston Martin. Als het aan Ralf Schumacher was zou de viervoudig wereldkampioen echter thuis mogen blijven: Hulkenback 3.0 was volgens de oud F1-coureur te goed om te negeren.

Ralf Schumacher: 'Aston Martin moet het bij Hülkenberg houden'

Aan het begin van het nieuwe seizoen kregen we meteen alweer te maken met de invloed van COVID-19. De pandemie lijkt dan grotendeels voorbij te zijn, maar binnen de F1 zijn de risico's onverminderd groot.

Nadat Daniel Ricciardo de wintertest in Bahrein moest missen werd Sebastian Vettel helaas ook getroffen door het virus. De sympathieke Duitser moest uiteindelijk de Grand Prix van Bahrein en Saoedi Arabië missen. Vandaag heeft het team echter aangekondigd dat Seb fit genoeg is om te racen in Australië.

Hulkenback 3.0

In de tussentijd werd Vettel's stoeltje opgevuld door de enige echte super-sub van de F1: Nico Hülkenberg. Ondanks het feit dat hij buiten een korte simulator sessie nog nooit met een 2022-auto gereden had wist Nico meteen teamgenoot Lance Stroll te verslaan in de kwalificatie in Bahrein. Tijdens de race viel hij door een nadelige strategie echter terug tot achter de Canadees.

In Saoedi Arabië was de Hulk wederom solide, al kwalificeerde hij zich op drie tienden van Stroll. De Grand Prix pakte wederom teleurstellend uit nadat het team verrast werd door de late safety car.

Hulk houden

Het optreden van Hülkenberg heeft een diepe indruk gemaakt op voormalig F1-coureur en huidig Sky Sports Duitsland commentator Ralf Schumacher. In zijn column voor Sky legt Ralf uit dat hij Nico liever ziet blijven:

"Als ik het voor het zeggen had zou ik Nico Hülkenberg vasthouden, aangezien hij duidelijk een meerwaarde heeft en zich sinds Bahrein aanzienlijk verbetert heeft. En dat ondanks het feit dat zijn bandenstrategie beïnvloed werd door de safety car. Hij heeft geweldig werk geleverd, petje af. Er zijn eigenlijk maar twee dingen mogelijk [bij Hülkenberg]: of hij is jarenlang onderschat of [het niveau van] de huidige vaste coureurs moet opnieuw beoordeeld worden."

Kunnen vs willen

Schumacher erkent echter dat Vettel waarschijnlijk meer uit de tegenvallende Aston Martin AMR22 zal kunnen halen. De viervoudig wereldkampioen kent de auto immers veel beter dan zijn landgenoot. De vraag is echter of Seb dat nog wel moet willen. De groene machines zitten immers klem in de achterhoede:

"Wanneer hij terugkomt kan Vettel uit de zwakke auto nog een beetje meer halen, aangezien hij meer vertrouwd is met de wagen. Ik kan me ook voorstellen dat er bij Aston Martin tenminste een kleine update komt. Dat kan ik alleen maar hopen voor Vettel, ook omdat ik me een beetje zorgen maak dat Vettel anders liever zou stoppen, voordat hij voortdurend alleen maar achteraan rijdt."

Formule 1
  • Nico Hülkenberg via Twitter, Formula 1