Mercedes zet deur open voor reserverol Mick Schumacher 

Volgens Toto Wolff is Schumi Jr. welkom om bij Mercedes op de reservebank te gaan zitten, mocht hij zijn stoeltje bij Haas kwijtraken. De Schumacher-familie is immers onlosmakelijk verbonden met zijn team.

Mercedes zet deur open voor reserverol Mick Schumacher 

Mick Schumacher heeft het op dit moment bijzonder moeilijk. Na een weggegooid seizoen in een dramatisch onderontwikkelde zeepkist vorig jaar werd de jonge Duitser dit seizoen op zijn nummer gezet door de teruggekeerde Kevin Magnussen. Mick haalde slechts twee keer de top tien, terwijl Kevin een verrassende pole position binnenhaalde en acht keer punten wist te scoren.

Naast het gebrek aan resultaten kostte Schumi Jr. zijn team ook klauwen met geld door drie chassis volledig af te schrijven. Volgens aanhoudende geruchten verruilt het Amerikaanse team later deze week Mick voor veel stabielere veteraan Nico Hülkenberg. Bovendien staat Ferrari op het punt Schumacher uit te schrijven bij het opleidingsprogramma. Zo lijkt er aan zijn prille carriere na twee seizoenen al een eind te komen.

Reservebank

Nu vrijwel alle stoeltjes (afgezien van de tweede bij Williams) verzegd zijn ziet het er slecht uit voor Mick. De enige hoop die hij heeft om een link met de sport te houden is een plek in te nemen op de reservebank.

Voor Alex Albon en Esteban Ocon vormde dat immers ook geen obstakel. Toevallig is er net een plekje vrij bij één van de beste teams van het veld: Mercedes. Nu reguliere reserves Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne elders aan de bak gaan heeft de ploeg uit Brackley immers niemand meer over.

Schumacher + Mercedes

Volgens opperhoofd Toto Wolff staat de deur wagenwijd open voor Mick wanneer hij zijn stoeltje definitief kwijtraakt. De Schumacher-familie is immers innig verbonden met zijn team. In 2010 hielp vader Michael mee om de formatie op te bouwen na de overname van het zo goed als failliete Brawn GP.

Der Michael bleef uiteindelijk drie seizoenen aan voordat hij voorgoed met pensioen ging. Daarmee eindige hij zijn F1-carriere waar hij begonnen was: in 1990 en 1991 was hij namelijk actief in Mercedes' Group C-programma. Mercedes hielp Schumacher later bij zijn legendarische F1-debuut op Spa voor Jordan.

Gezien de familiegeschiedenis en de goede band met Mick ziet Toto hem graag komen als reservecoureur bij Mercedes. Het liefst ziet hij echter dat de jonge Schumacher gewoon blijft racen:

"Ik weet niet wat de status is van Mick bij Haas. Ik denk dat het meest belangrijke voor hem is om een racestoeltje te krijgen. Maar ik maak geen geheim van het feit dat de Schumacher-familie een deel is van Mercedes, dat we Mick heel erg waarderen als persoonlijkheid en als coureur. Dat is waarom we de optie [van een reserverol] zeker zouden bespreken als het voorbij komt. Maar de eerste prioriteit zou moeten zijn om een racestoeltje te krijgen, want dat is wat hij kan doen en verdient.

Formule 1
  • Moneygram Haas F1 Team, Mercedes-AMG Petronas F1 Team