Prachtig: Mick Schumacher in Michael's iconische Jordan 191 

Voor een item van Sky Sports F1 mocht Mick Schumacher de legendarische Jordan van zijn vader uitlaten op Silverstone. De reportage is een eerbetoon aan MIchael's debuut dertig jaar geleden.

Prachtig: Mick Schumacher in Michael's iconische Jordan 191 

Op 25 augustus is het alweer drie decennia geleden dat ene Michael Schumacher voor het eerst in een Formule 1 wagen stapte. Tijdens de Grand Prix van Belgie in 1991 maakte de toen nog piepjonge Duitser een onuitwisbare indruk.

Nadat Jordan-coureur Bertrand Gachot vastgezet werd voor het traangassen van een Londense taxichauffeur had het Ierse team een stoeltje over. Met wat hulp van Mercedes kon Schumacher vanuit de sportwagenracerij inbreken bij de koningsklasse van de autosport.

Fietsverkenning

Schumacher's management had Eddie Jordan ervan verzekerd dat hun coureur het circuit van Spa Francorchamps op zijn duimpje kenden uit zijn Mercedes-tijd. Dat was echter een dikke leugen. Na een rondritje per fiets ter verkenning moest Michael er maar het beste van maken. En dat deed hij met verve.

Met een zevende plek in de kwalificatie had hij opeens de aandacht van iedereen in de paddock. Zijn race duurde door een verbrande koppeling uiteindelijk minder dan een ronde, maar het maakte al niet meer uit. Schumacher had zichzelf definitief laten gelden in de Formule 1. Na een haastige overstap naar Benetton begon de Duitser aan zijn indrukwekkende carriere.

Schumacher junior

Bijna dertig jaar na dato heeft zoonlief Mick met dezelfde auto gisteren een korte run gedaan op het circuit van Silverstone. Schumacher junior mocht aan de lijve ondervinden hoe lastig een oude F1-wagen met een traditionele handgeschakelde versnellingsbak precies is. Met de 3,5 liter, 650 pk sterke Cosworth HB V8 in zijn rug deed Mick een korte shakedown van de klassieke Jordan om het debuut van zijn vader te eren.

Derde keer

Het is niet de eerste keer dat Mick een van de auto's uit het roemruchte verleden van zijn vader mag uitlaten. In 2017 deed hij een aantal ronden op Spa Francorchamps met de titelwinnende Benetton B194. Vorig jaar kreeg hij het stuurtje van een Ferrari F2004 in handen voor demorondes op Mugello om de duizendste Grand Prix van Ferrari te vieren.

Eerbetoon

Schumacher werd vergezeld door Sky Sports F1-analist Karun Chandhok. Aan de foto te zien heeft de voormalige F1-coureur ook wat rondjes mogen sturen in de beeldschone 191. De beelden van de runs zullen worden gebruikt om een eerbetoon aan het debuut van Michael Schumacher te maken. De release wordt verwacht in het weekend van de Grand Prix van Belgie op 27 tot 29 augustus.

Formule 1
  • Formula 1