Pijnlijk! Mercedes AMG One valt stil voor ingang Nürburgring

De exotische hypercar kreeg de kans niet om een rondje te doen op de Nordschleife.

Pijnlijk! Mercedes AMG One valt stil voor ingang Nürburgring

Het valt nog niet mee om van een Formule 1-wagen een straatauto te maken. De Mercedes AMG One is daar het levende bewijs van. De turbo-hybride hypercar met de Power Unit van Nico Rosberg's titelwinnende F1-racer uit 2016 lijkt van probleem naar probleem te gaan tijdens de ontwikkelingsfase. Het valt nou eenmaal niet mee om een 1,6 liter V6je dat 12.000 toeren draait wat manieren te leren voor straatgebruik. Mercedes-AMG is al sinds 2017 bezig om het concept werkende te krijgen.

Nürburgring

Het laatste voorbeeld van de onbetrouwbaarheid van de One vond gisteren net buiten de befaamde Nürburgring Nordschleife plaats. Een testrijder met een pre-productie One was waarschijnlijk onderweg voor een test op de 'Ring tot de auto stilviel vlak voor de ingang. Net zoals een moderne Formule 1-wagen gebeurde dat niet met veel spektakel. Geen Italiaanse vlammenzee of dikke zwarte rookwolken, gewoon even het scherm op zwart.

Details

De gestrande AMG gaf spionagefotografen de kans om een kiekje te schieten van het narokende interieur. We zien een zee van carbon en zoals verwacht een flink aantal schermen en een vierkant stuur afgeleid van de F1-wagen. Het lijkt er echter op dat het nog lang zal duren voordat de eerste eigenaar achter dat stuur plaats zal kunnen nemen. Ondanks meerdere promo's die het tegengestelde moeten bewijzen lijkt de One verder weg dan ooit.

Algemeen
  • Mercedes-Benz