Ferrari F40 (à €1,4 miljoen) brandt uit in Monaco

Brandend heet nieuws uit Monaco. Een Ferrari F40 is zojuist uitgebrand in de straten van het prinsdom. De klassieker is ongeveer €1,4 miljoen waard.

Ferrari F40 fire

Onze man in Monaco bericht dat momenteel zwarte wolken boven het stadstaatje opstijgen. Een klassieke Ferrari F40 heeft vlam gevat in de straten en kan zo te zien als verloren worden beschouwd. Geen mooi cadeau voor de 122e verjaardag van Enzo Ferrari.

De wagen vloog door nog onbekende reden in de brand vlakbij de Rotonde Portier, bekend van de rechterbocht naar de tunnel in de Formule 1. Het gebeurde vanmiddag om ongeveer 16:00 uur. De twee inzittenden konden de auto op tijd verlaten en zijn niet gewond geraakt. De Ferrari met 70.000 kilometer op de klok komt er echter niet ongeschonden af.

Een dappere buurman probeerde nog met zijn tuinslang te redden wat er te redden viel. Veel hielp dat niet. De Monegaskische brandweer rukte met veertien man uit en kon de boel met schuim blussen, maar de schade was natuurlijk al snel aangericht.

Deze twitteraar vermoedt dat het om een replica gaat, maar daar zijn we niet helemaal zeker van. Vanuit andere hoeken ziet de auto er nog gewoon als F40 uit. Het lijkt -helaas- gewoon om een originele F40 te gaan. RIP.

Zwarte wolken stijgen op vanaf de Avenue Princesse Grace in Monaco