Straatversie SCG 007 Hypercar krijgt 1400 pk

James Glickenhaus verdubbelt het vermogen van de 007 Le Mans Hypercar voor de straatversie. De auto moet het ultieme track day-wapen worden.

Straatversie SCG 007 Hypercar krijgt 1400 pk

Toen de FIA in 2018 de nieuwe 'Le Mans Hypercar'-regels aankondigde werden we enthousiast. Het tijdperk van de bizarre GT1 homologatiespecials was terug! Helaas werd er in drie jaar tijd veel gegoocheld met de reglementen en kwam er van de originele plannen om 1000 pk-sterke racevarianten van straatauto's te lanceren niets terecht. Uiteindelijk bleek de 'Hypercar'-formule niets meer te zijn dan uitgeklede LMP1-wagens met flinke restricties. Het kleine racewagenfabriekje Scuderia Cameron Glickenhaus gaat echter gewoon verder alsof er niets gebeurd is.

Straatversie

SCG is naast Toyota een van de twee merken die dit jaar met een nieuwe LMH aan de start zullen staan. De SCG 007 is een non-hybride Hypercar die gebruikt maakt van een unieke 3,5 liter twin turbo V8 opgebouwd uit twee WRC viercilinders. Volgens de huidige regels mag de motor niet meer vermogen leveren dan 680 pk. Oprichter James Glickenhaus belooft in een Instagram-post alsnog 24 straatversies te gaan bouwen. Deze auto's zullen geen last gaan hebben van de restricties opgelegd door de FIA.

1400 pk, 1270 kilo

Die vrijheid leidt tot extreme cijfers. SCG had de 007 origineel ontwikkeld voor de 1.000 pk-limiet, dus er zit genoeg potentieel in de wagen. Glickenhaus noemt een vermogen van 1400 pk en een gewicht van slechts 1270 kilo rijklaar. Dat zou een pk/gewicht verhouding opleveren van zo'n 1100 pk per ton, vergelijkbaar met de krankzinnige SSC Tuatara.

Road racer

De straat-007 moet het het ultieme track day-speeltje worden. Volgens Glickenhaus is het de bedoeling dat je de auto naar het circuit rijdt, probleemloos honderd rondjes doet en weer rustig naar huis rijdt.

Om dit mogelijk te maken zal de 007 een track-setting krijgen waarbij de auto lager op zijn wielen komt te staan en de ABS en traction control zich aanpassen. Een ingebouwde pneumatische krik zorgt ervoor dat je snel banden kunt wisselen. De SCG moet net zoveel downforce gaan genereren als de racer, waardoor -ie ironisch genoeg veel sneller zal zijn dan de auto die strijdt om de overwinning op Le Mans.

24 stuks

Glickenhaus is van plan slechts 24 exemplaren van de straat-007 te maken. Elke auto moet minimaal 2,3 miljoen dollar opleveren. Zodra alle 24 verkocht zijn start SCG met de bouw. Twee jaar later moeten de eerste auto's van de band rollen. De eerste is al gereserveerd. We kunnen alleen maar hopen dat er in deze donkere dagen nog 23 stinkend rijke racefanaten bereid zijn om de aanbetaling te doen. Van dit soort auto's kunnen we namelijk nooit genoeg hebben.

Nieuws
  • Scuderia Cameron Glickenhaus