VIDEO | Aston Martin laat Valkyrie hypercar brullen op Silverstone

Aston Martin heeft de Valkyrie hypercar voor het eerst het circuit opgestuurd. De Valkyrie mocht zijn V12 loslaten op het circuit van Silverstone.

De Aston Martin Valkyrie

Aston Martin onthulde een paar jaar geleden het nieuwste project van het Britse luxemerk: de Valkyrie. Een hypercar ontwikkeld in samenwerking met Red Bull en Adrian Newey. De auto is vormgegeven op basis van informatie en methodes uit de Formule 1 en heeft een brullende V12-motor die maar liefst 1139 eruit pompt.

Het was al meteen de bedoeling om de Valkyrie ook om te toveren tot een raceauto die aan Le Mans mee kan doen, maar door interne problemen binnen Aston Martin werd dat plan op de lange baan geschoven. Pas nadat Lawrence Stroll de boel overnam, keek men weer eens serieus naar die ideeën. Het nieuwe plan? Meedoen aan het World Endurance Championship en de 24 Uur van Le Mans in 2025.

Daarvoor is Aston Martin nu de hypercar-versie van de Valkyrie aan het ontwikkelen. Op de circuits van Silverstone en Donnington Park wordt de Valkyrie AMR-LMH aan een grondig trainingsregime onderworpen. Aston was zo vriendelijk om ons alvast een voorproefje te geven van hun deelnemer van volgend jaar.

Bekijk hieronder de video van de Valkyrie op de baan.