Mercedes wast Lewis Hamilton wit in AMG One-video

Black Lives Matter-activist en Formule 1 wereldkampioen Lewis Hamilton mocht komen opdraven in een reclame voor de Mercedes-AMG One hypercar die er al jaren -nog steeds niet- aankomt. Maareh, is dat Lewis wel?

Lewis Hamilton

Sorry vooraf, ook wij geloven niet in het verschil tussen kleuren en de onderliggende mens. Een mens is een mens, punt. Desondanks zijn er wel verschillen tussen mensen en die kun je zien. En daar hoeft niemand zich voor te schamen.

Deze video van de AMG One verscheen dit weekend online, en het is volgens ons een beetje een rare video. Ten eerste heeft niemand een mondkapje op, wat we tegenwoordig natuurlijk als vreemd zien. Maar er is meer. Op 57 seconden in de video komt de coureur in beeld, maar die lijkt helemaal niet op Lewis Hamilton.

Mercedes bezweert bij hoog en bij laag dat het echt de wereldkampioen is. Dus wie zouden wij zijn om daaraan te twijfelen? Maar wellicht moet de marketingafdeling van Mercedes-AMG dan toch eens kijken naar een nieuwe kleuren-nabewerker. Die heeft het shot gewoon volledig verprutst door Lewis zulke lichte wenkbrauwen en bijna blauwe ogen te geven. Dat is niet de Lewis Hamilton die iedereen kent. Waarom zou je dat doen, want hij lijkt nu helemaal niet meer op zichzelf. Hier heeft iemand zitten prutsen met de instellingen van de video, en dat is niet gelukt.

Oh, maar jongens: die R+-modus. Man, dat is toch een gave transformatie. Mogen we ondanks deze kritiek op de marketing binnenkort eens een stuk rijden met de AMG One?

Okay, het is Lewis dus zelf...