Teken van leven: Mercedes-AMG ONE nu écht getest [VIDEO]

Het was zo stil rondom de Mercedes-AMG ONE dat we bijna begonne te vrezen voor de komst van de hypercar. Vandaag breken de Duitsers echter het stilzwijgen over de op Formule 1-technologie gebaseerde wagen. Hij wordt uitgebreid getest op de testbaan in Immendingen.

Mercedes-AMG ONE

Met een vermogen van 1.000 pk is de Mercedes-AMG ONE niet de krachtigste hypercar op de weg, het wordt wel een van de speciaalste. Nog nooit heeft een fabrikant het echt aangedurfd om een dedicated Formule 1-motor echt om te bouwen naar een serieproductiemodel. Het geheel is hybride en natuurlijk uitermate complex. Mercedes-AMG maakt gebruik van het testterrein in Immendingen om de auto aan allerlei proeven te onderwerpen. Zo stellen ze het onderstel helemaal af, maar wordt ook gekeken naar de actieve elementen in de aerodynamica van de auto.

Mercedes-MAG wil de auto zowel als circuitwagen, als op straat kunnen inzetten. Het bedrijf spreek van een mijlpaal in de autogeschiedenis als een auto met een volledige Formule 1-aandrijflijn ook straattoelating krijgt. De auto kan dat in het straatbeeld helemaal elektrisch rijden en ook een semi-beschaafd geluidsniveau bereiken tijdens het gebruik op straat. Gelukkig wordt er nu met de auto getest, maar het is nog steeds niet duidelijk wanner we de uitverkochte auto eindelijk rijdend te zien gaan krijgen (laat staan er zelf eens in plaats te kunnen nemen).