Amerikaanse brandweer knipt Shelby GT500 in stukken

De brandweer van Dearborn, Michigan heeft een gloednieuwe Shelby GT500 in stukken geknipt voor een oefening. De super-Stang was een testwagen van de fabriek en stond al op de nominatie om gesloopt te worden. Dat maakt de foto's echter niet minder pijnlijk.

Amerikaanse brandweer knipt Shelby GT500 in stukken

Het leven van een pre-productie testwagen, ook wel bekend als mule, gaat niet over rozen. De auto's worden tot op en over de limiet getest om er zeker van te zijn dat de productieversie zonder problemen de markt op kan.

Mocht de mule het proces overleven dan wordt hij aan het einde van het programma alsnog de shredder in gegooid. De auto heeft namelijk geen typegoedkeuring en kan niet verkocht worden als straatauto. Hij kost dus alleen maar geld.

Dearborn Fire Department

Voor het slopen van deze donkerrode mule voor de nieuwe Shelby GT500 is Ford echter iets creatiever geweest. In plaats van de Mustang droog in een pers te gooien heeft het merk de auto eerst even langs de lokale brandweer gestuurd. Het Dearborn Fire Department ziet toe op de stad waar Henry Ford geboren is en het hoofdkwartier van Ford Motor Company gevestigd is.

Jaws of Life

De Shelby-mule werd vervolgens gebruikt om een reddingssituatie te simuleren waarbij de brandweermannen inzittenden uit de auto moesten bevrijden. Met de bekende "Jaws of Life" werden vervolgens de motorkap en het dak vakkundig verwijderd. We snappen dat de GT500 nooit de weg op had gemogen, maar toch doet het pijn om de arme Mustang zo te zien.

Nieuws
  • Dearborn Fire Department via Facebook