Ford Mustang Mach 1 komt terug

Sinds het eind van de jaren zestig is de Ford Mustang Mach 1 de snelste, beste en 'mooiste' Ford Mustang. Van de laatste versies van de Mustang werd echter geen Mach 1-variant gebouwd. Nu komt het model na 17 jaar weer terug.

Ford Mustang Mach 1

Met zijn 5.0 liter V8 is de Ford Mustang Mach 1 'krachtigste' versie die Ford van het model verkoopt. Althans, het krachtigste model dat ook nog enigszins bereikbaar is voor het volk, want de Shelby en Boss Mustangs zijn nog sterker. Komend voorjaar keert de Mach 1 voor de vijfde keer in de historie terug als optionele uitvoering van de Fastback.

"Mach 1 has a special place in Mustang history, and it’s time for this special edition to claim the top spot in our 5.0-liter V8 performance lineup and reward our most hardcore Mustang enthusiasts who demand that next level of power, precision and collectability. Like the original, the all-new Mustang Mach 1 will be true to its heritage, delivering great looks and as the most track-capable 5.0-liter Mustang ever," aldus Dave Pericak, directeur Ford Icons.

Het idee van de Mach 1 is dat hij betere wegligging heeft dan de gewone GT, maar ook nog betaalbaar is. De nieuwe Mach 1, waarvan Ford later uiteraard nog eens meer details van gaat prijsgeven, moet een auto worden die klaar is voor het circuit. Ongetwijfeld voor de trackday-liefhebber die met zijn auto naar het circuit rijdt, dan een paar uur gasgeeft en vervolgens weer naar huis koerst. Hopelijk niet als Krach 1.

Misschien ook voor jou:
Steve McQueen-alarm: Ford reanimeert Mustang Bullitt