Shelby neemt Ford Mustang GT onder handen

Voor wie de 450 pk uit de standaard Ford Mustang GT niet voldoende vindt, heeft Shelby zijn versie van de GT klaar staan. Deze heeft natuurlijk een extra gekietelde V8 en nog sportievere onderdelen.

Het was een kwestie van tijd voordat Shelby zijn versie van de Ford Mustang GT zou uitbrengen. Dat doet het immers voor elke editie van de Mustang. En ook deze keer heeft het Fords creatie weer opgepompt en verbeterd

Laten we beginnen bij de vijfliter V8 die in de Shelby GT in twee varianten leverbaar is: ongeblazen en geblazen. De natuurlijk ademende versie, die we ook in de Ford terugvinden, produceert in plaats van 450 pk nu 485 paarden. Is dat nog niet voldoende, dan geeft Shelby de optie om een Ford Perfomance supercharger op het blok te schroeven waardoor het aantal paarden door de 700 gaat. 

Om ervoor te zorgen dat het toegenomen vermogen ook onder controle te houden is, is Shelby om tafel gegaan met Ford Performance om de vering onder de loep te nemen. Samen hebben ze deze zodanig verbeterd dat de auto strakker op de weg ligt als hij moet presteren, maar bij normaal gebruik het comfort niet verliest. 

Als laatste moet het natuurlijk nog wel duidelijk gemaakt worden dat dit geen Ford, maar een Shelby is. Naast het verwijderen van alle Ford-logo's en het plaatsen van het Shelby-beeldmerk, heeft de auto ook speciaal ontworpen, agressievere bumpers, motorkap, grille, sideskirts en grotere velgen. Opvallend is dat Shelby geen unieke kleuren aanbiedt, maar deze gewoon overneemt van Ford.

Prijzen van de Shelby GT beginnen in Amerika bij $61.345. Voor $5.000 meer wordt de auto extra gepimpt met het Heritage-pakket, waardoor de auto onder andere de gouden racing-stripes en velgen krijgt die u hier ziet.