Opmerkelijke vergelijking: 'Verstappen is net een eekhoorn'

Een vergelijking die je niet iedere dag hoort: Max Verstappen zou de Formule 1 benaderen alsof hij een eekhoorn is. 

Max Verstappen

In veel opzichten lijkt er niet echt meer sprake van een titelstrijd in de Formule 1. Lando Norris had een indrukwekkende reeks achter de rug en wist het gat naar Max Verstappen stukje bij beetje te dichten. Maar na de race in Austin afgelopen weekend staat het gat op 57 punten. Zelfs als Norris elke resterende race wint en Verstappen derde wordt, wordt de Brit nog geen kampioen.

En volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko komt dat niet alleen doordat McLaren punten heeft laten liggen. Volgens hem is het namelijk vooral de manier waarop Verstappen met de titelstrijd omgaat.

In een interview met De Telegraaf zegt Marko: “Max is een beetje zoals een eekhoorn. Elk nootje dat ze zien liggen, rapen ze op. Als het om WK-punten gaat, heeft Max diezelfde filosofie. Hij heeft de ervaring en dat hebben wij als team ook. In 2009 hadden wij bijvoorbeeld ook de snelste auto en de snelste coureur, maar we wonnen de titel niet. We deden veel dingen verkeerd. Duidelijk is nu dat Max nog steeds de beste is. Hij is mentaal heel sterk. Ik zal hem wat dat betreft niet meer vergelijken met andere coureurs.”

De Formule 1 gaat dit weekend verder met de Grand Prix van Mexico. Inclusief die race zijn er nog vijf gewone races te gaan, met twee sprintraces nog in Brazilië en Qatar. Zelfs als Verstappen twee keer uitvalt of buiten de punten finisht, heeft hij nog steeds de leiding in het kampioenschap in handen. Norris is daarentegen nog bepaald niet zeker van zijn tweede plek. Na een overwinning in Austin staat Charles Leclerc nog maar 22 punten achter op de McLaren-coureur.