Sebastian Vettel vond Ferrari F2004 te duur

Sebastian Vettel probeerde zijn Formule 1 verzameling aan te vullen met zijn favoriete auto. De Duitser schrok echter terug van het heftige prijskaartje.

Sebastian Vettel vond Ferrari F2004 te duur

Mick Schumacher verblijdde het beperkte publiek en Youtube kijkers vorig weekend op Mugello door enkele demonstratie-rondjes te rijden met de Ferrari F2004 van zijn vader. De gillende 900+ pk drieliter V10 deed oude tijden herleven. Ferrari-rijder Sebastian Vettel was ook diep onder de indruk. De Duitser gaf in een interview met ex-teamgenoot Mark Webber toe dat hij op zoek geweest was naar een F2004 voor zijn groeiende verzameling.

De favoriet

De toekomstige Aston Martin-coureur vertelde enthousiast over de F2004: Dit is mijn favoriete auto. Als je naar onze auto's van nu kijkt, dan zijn die een flink stuk groter. Natuurlijk hebben we een hoop meer downforce, maar deze auto is 160-170 kilo lichter dan die van ons, dus een groot verschil. Het is een ongelooflijke auto."

Ook Webber sprak vol bewondering: "Wanneer ik die auto zie denk ik alleen aan pure performance en Michael [Schumacher] op de top van zijn kunnen. Het waren bijzondere tijden, of niet?"

Huidige teamgenoot Charles Leclerc kwam op Mugello ook even kwijlen: "Hij ziet er gestoord uit, echt heel, heel mooi. Maar bovendien klinkt ie mooi vergeleken met wat we nu hebben. Het is een onderdeel van Ferrari's geschiedenis, een heel speciaal deel van Ferrari's geschiedenis, en hij is prachtig. Ik heb de kans gekregen om een keer met de auto van 2003 te rijden, maar nooit die uit 2004. Maar ik hoop dat ik in de toekomst de kans krijg om met een te rijden."

Verrassend snel

De F2004 geldt als een van de beste en meest dominante Formule 1 auto's aller tijden. Bij de eerste tests was de auto zo veel sneller dan zijn voorganger dat Ferrari dacht dat de meetapparatuur kuren had. Michael Schumacher won 13 van de 18 races in 2004 op weg naar zijn zevende en laatste wereldtitel. In die titeljacht zette Der Michael ronderecords die pas de laatste drie jaar met veel meer downforce en slicks verbroken worden.

Best prijzig

Sebastian Vettel is zich bewust van de mythe die rond de auto hangt, maar was toch verbaasd over de bedragen die het type tegenwoordig moeten opbrengen: "Er was zo een, niet precies deze, maar van hetzelfde jaar toe koop. Maar die was veel te duur." Kennelijk is de F2004 zelfs voor een viervoudig wereldkampioen en Ferrari-coureur met een geschatte vermogen van 140 miljoen en een salaris van 36,3 miljoen dollar toch net even te kostbaar.

Cargasm
  • Formula 1